cover image
Egyéb

Kevés volt a négy lőtt gól az OSC-nek

2017. február 7. 18:08

Az első félidőben jól tartotta magát, de végül 7–4-re kapott ki az A-Híd-OSC-Újbuda az Olympiakosz Pireusz otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Az már rögvest a találkozó elején látszott, hogy az Olympiakosz–OSC meccsen minden egyes ítéletért meg kell küzdeni. A játékvezetők nem adták könnyen az emberelőnyöket, viszont legalább következetesek voltak, ezért is bizonyult különösen értékesnek, hogy Vincze Balázs együttese az első két emberfórjából kettőt lőtt be – mindkétszer Bátori Bence volt eredményes.

A szélső második góljával 2–1-re vezetett a beteg Salamon Ferencet nélkülöző magyar együttes a második negyed elején, utána viszont nyolc percen keresztül nem kapott gólt az Olympiakosz. Közben pedig hármat is lőtt, így hiába hárított ötméterest Bisztritsányi Dávid, mivel a túloldalon Josip Pavic is halmozta a bravúrokat, az OSC kezdett nehéz helyzetbe kerülni.

A harmadik negyedben 4–3-ra jött fel az OSC, csakhogy alig egy percig sikerült ezt az állást tartani, mert Jannisz Funtulisz szerzett akciógólt. Aztán amikor újabb OSC-fór maradt ki, majd talált be az ellentámadásból az Olympiakosz, akkor eldőlni látszott a mérkőzés, Konsztantinosz Genidunisz gólját követően pedig el is dőlt.

Az OSC a meccs elején jól tartotta magát, utána viszont az Olympiakosz fokozatosan növelte az előnyét, köszönhetően elsőroban annak, hogy négy gólon tartotta a magyar együttest, ami a görög védekezés dicsérete és a mieink támadójátékának kritikája is. A találkozó végül a papírformának megfelelően az utolsó negyedben már inkább csak a játékot lassító Olympiakosz sikerét hozta, az OSC-nek nem sikerült bravúrpontot szereznie, de másfél hét múlva ismét megpróbálkozhat ezzel, amikor fogadja a görögöket.
 
„Az emberelőnyök kihasználása volt a döntő – mondta Vincze Balázs a mérkőzést követően. – A második negyed közepéig belőttük a fórokat, utána viszont nem, és ez hiányzott a harmadik negyedben, amikor a görögök tudtak plusz hozzátenni a játékukhoz. Vagy azért maradtak ki ezek a fórok, mert nem voltunk elég tökösek, vagy mert a görögök húztak váratlant, de ha végig belőttük volna az előnyöket, és ott vagyunk az Olympiakosz nyakán, az talán az ellenfél önbizalmára is hatással lett volna.”

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 5. forduló
Olympiakosz Pireusz (görög)–A-Híd-OSC-Újbuda 7–4 (1–1, 2–1, 4–1, 0–1)
Gólszerzők:
Milonakisz 2, Funtulisz 2, Geniduniasz, Buslje, Pontekiasz, ill. Bátori 2, Seman, Nikics

Szerda
Szolnoki Dózsa-Közgép–Spandau 04 Berlin (német), 18:00
Olympic Nice (francia)–AN Brescia (olasz), 19:30

Az állás:
1. Olympiakosz 13 pont (46–21)
2. Szolnok 10 (41–26, 4 mérk.)
3. OSC 7
4. Brescia 4 (4)
5. Spandau 3 (4)
6. Nice 0 (4)
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja osc olympiakosz