cover image
Egyéb

BL, férfiak, B-csoport: kellenek a pontok!

2017. január 18. 9:33

Várhatóan nem lesz könnyű a montenegrói válogatottakkal kiálló német Hannover ellen, de az Egernek a Bitskey-uszodában (20:30, tv: M4 Sport) muszáj legyőznie a riválisát.

Eger–Hannover? Fix egyes. Legalábbis sokan mondanák rá, hiszen az egyik oldalon az évek óta a nemzetközi elithez tartozó csapat, a másikon pedig egy német együttes áll. Igen ám, de amellett, hogy sokszor a kötelezőnek mondott mérkőzések a legnehezebbek, az erőviszonyokat jól ismerők joggal óvatosabbak. Két okból is. Az Eger ezen a meccsen sem komplett csapatával tud kiállni (Angyal Dániel mellett Uros Csucskovicsra sem számíthat a vezetőedző), a Hannover pedig nem az a tipikus német együttes. Darko Brguljan, Alekszandar Radovics, Predrag Jokics, jól csengő nevek a riói olimpián negyedik montenegrói válogatottból, akik kiegészítve néhány egészen jó német pólóssal, illetve a korábban a magyar bajnokságból is ismert Luka Sekuliccsal, egészen príma keretet alkotnak.

„Lehet, hogy sokan magabiztos győzelmet várnak tőlünk, de momentán megelégednék egy kiküzdött, alaposan megharcolt sikerrel is” – utalt a nem kis feladatra Dabrowski Norbert, aki megemlítette a hannoveriek BL-meccseit is, mint bizonyíték: a Barceloneta és a Partizan elleni döntetlenek bizony árulkodóak.

Az Eger a Reccótól és a Dubrovniktól elszenvedett négygólos vereség mellett a Partizan otthonában nehezen megnyert három ponttal áll csoportban a negyedik helyen – nem vitás, a remélt Final Sixbe jutáshoz muszáj odahaza (is) győznie a Hannover ellen. Nem véletlen nevezte Decker Ádám csapata szempontjából január legfontosabb mérkőzésnek a szerda estit.

Szóval, legyen csak fix egyes!

Bajnokok Ligája, férfiak, 4. forduló, B-csoport
Partizan Beograd (szerb)–Jug Dubrovnik (horvát), 18:30
ZF-Eger–Waspo Hannover (német), 20:30 (tv: M4 Sport)
Pro Recco (olasz)–CNA Barceloneta, 20:30

Az állás:
1. Recco 9
2. Barceloneta 5
3. Dubrovnik 4
4. Eger 3
5. Hannover 2
6. Partizan 1

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
hannover