cover image
Egyéb

Fantasztikus emberek, 50 ezer forint a Vigyél Haza Alapítvány javára

2016. december 30. 8:30

Tombácz Dóra Kaliforniában aláíratott egy eredeti San Francisco 49ers amerikai futballcsapat trikót hat háromszoros olimpiai bajnok pólósunkkal és dr. Kemény Dénessel, valamint az úszó olimpiai bajnok Kovács Ágnessel. Ezt a pólót a Vigyél Haza Alapítványnak a javára ajánlotta fel. Az árverésen Farkas László kerekesszékes sportoló licitje volt a legnagyobb.

A kaliforniai Santa Claraban október 29-én hat háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk hivatalosan is bekerült a Hírességek Csarnokába (Swimming Hall of Fame), és ezzel a vizes sportágak halhatatlanjai közé.

A rangos eseményen jelen volt Tombácz Dóra, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai intézetének munkatársa, aki jelenleg a Stanford Egyetemen visiting assistant professor-ként dolgozik. A rendezvény házigazdája Kovács Ágnes olimpiai bajnok volt és részt vett az egykori szövetségi kapitány, jelenleg MVLSZ-elnök dr. Kemény Dénes is, akik már korábban „halhatatlanná” váltak.

Dóra nagyszerű kezdeményezésre szánta magát: aláíratott egy eredeti San Francisco 49ers amerikai futballcsapat trikót a hat legendával, Benedek Tiborral, Biros Péterrel, Kásás Tamással, dr. Kiss Gergellyel, dr. Molnár Tamással és Szécsi Zoltánnal, valamint dr. Kemény Dénessel és Kovács Ágival. Ezt a pólót Dóra a Vigyél Haza Alapítványnak a javára ajánlotta fel, amit december elején árverésre bocsájtottak. Ezen az árverésen 25 ezer forinttal Farkas László kerekesszékes sportoló ajánlotta a legtöbbet. A szegedi úriember a liciten elért összeg dupláját, 50 ezer forintot utalt át az alapítvány javára!

PoloArveres1.jpgMint az alapítvány közleménye írja: „Laci egy munkahelyi baleset miatt 2007 július óta kerekesszékben él. Azóta a legfőbb célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy így is lehet teljes életet élni. Óvodákba, iskolákba, munkahelyekre jár sérült társaival előadásokat tartani. 2009 óta pedig tagja Magyarország egyetlen kerekesszékes rögbicsapatának is. Mint mondta, a póló megszerzésével két legyet ütött egy csapásra: segíthetett is és egy fantasztikus ereklyéhez is hozzájutott! Úgy érezzük, hogy a póló árveréssel rengeteget nyertünk: fantasztikus embereket ismerhettünk meg Dóri, Laci és a vízipólósok személyében!”

A bevételt természetesen az alapítvány négylábú védenceikre költik majd.



Vízilabda hírek
Vigyél Haza Alapítvány