cover image
Egyéb

A piramiselmélet útján

2016. december 23. 12:40

A Budapesti Vízilabda szövetség újraválasztott elnöke, Pázmányi Gábor büszke arra, hogy 163 csapat nevezett az általuk kiírt versenyrendszerbe, ami persze nem kis feladatot ró az olimpiai bajnokokat is felsorakoztató szervezetre. De megoldják, az MVLSZ-szel pedig jó kapcsolatot ápolnak.

„Az biztos, hogy a BVLSZ-nek szövetségi kapitány még soha nem volt elnökségi tagja!”

A büszke, és mosolygós jellel írt üzenet a Magyar Vízilabda Szövetség legutóbbi elnökségi ülése utáni napon érkezett, feladója pedig nem volt más, mint Pázmányi Gábor, aki a Budapesti Vízilabda Szövetség elnökeként, MVLSZ elnökségi tagként büszkén hirdette, hogy Märcz Tamás révén az általa vezetett szövetség elnökségi tagja lehet 2017-től az új kapitány. No, persze a szavazásnál ez nem vezérelte, szakmai alapon döntött – hogy ki mellett tette le a voksát, természetesen titkos szavazás lévén magában tartja.

Azt ellenben büszkén említi, hogy a BVLSZ-ben, mint az MVLSZ alszövetségében, a lejárt mandátumú elnökséget egyhangúan újraválasztották. Eszerint a következő négy esztendőben is a Pázmányi Gábor (elnök), Kósz Zoltán (alelnök), Keszthelyi Tibor, dr. Kiss Gergely, Märcz Tamás, Ofner Dániel, Tekauer Norbert összeállítású hetes vezeti a szövetséget, amelynek feladatai többek között a legalacsonyabb korosztályokban az MVLSZ-től átruházott jogok okán kvázi országos bajnokságok lebonyolítása.

pazmanyi_gabor01.jpg„Talán ez is mutatja, jól dolgozunk. Amikor négy évvel ezelőtt a bajnokságainkba nevezett csapatok száma esetében átléptük a bűvös százat, ünnepeltünk, most 163 csapat nevezett, ami nem kis fejlődést mutat. A drasztikus növekedés persze, ne legyünk álszentek, a TAO-nak is köszönhető, a feladat attól még feladat, színvonalasam megszervezni a versenyeztetést” – fogalmazott Pázmányi Gábor, aki büszkeséggel említette azt is, hogy sok vidéki egyesület is a BVLSZ versenyrendszerébe nevez, mert „Szabályos, rendezett, konzekvens módon működnek a bajnokságaink.”

Mindezt alátámasztandó, a Régió Liga is elnökként számít a munkájára, nem véletlenül delegálta őt az MVLSZ elnökségébe: „Hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen szaktekintélyek között vehetek részt a döntésekben, öröm, hogy dr. Kemény Dénes elnök is megtisztelt bizalmával.”

A 2000-es évek elején a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkáraként is dolgozó Pázmányi Gábor elmondása szerint élvezi a munkát a BVLSZ-ben, ahol sokat dolgozhat az utánpótlásért. Mint nosztalgikus hangulatban hangoztatta: „Úgy tizenöt-tizenhat esztendeje, amikor főtitkári posztom dacára talán még a szövetségben sem ismerte mindenki a nevemet, a Nemzeti Sport két kezdő újságírója megkérdezte tőlem, mi az ars poeticám. Nos, azt a választ adtam, hogy a piramis csúcsához a piramis is kell. Ez az úgynevezett piramiselmélet a mai napig a fő motivációm, és örömmel látom, hogy a piramis alja erősebb, kiszélesedett. Ezen az úton kell tovább haladni, így lehetünk sikeresek!”

Pázmányi Gábor még feltétlen megemlítette a BVLSZ bizottságait, azok tagjait, merthogy „Nélkülük nem lenne ilyen hatékony a szervezet, köszönöm mindannyiuknak áldozatos munkáját!”. A Fegyelmi Bizottságot dr. Loványi Róbert vezeti, tagjai még dr. Tóth Béla, dr. Polgár Péter és Kuncz László. A Versenybíró Bizottságot Németh Attila vezeti, tagjai még Kosztolánczy György és Roszik Ágnes Anetta. A Felügyelő Bizottságot Kertész Béla vezeti, tagjai még Beszédes Csaba és dr. Helembai Gábor.
Vízilabda hírek
bvlsz
pázmányi gábor