cover image
Egyéb

Megfogyva bár, de törve nem

2016. december 21. 8:08

Európa (talán) legjobb csapatát fogadja szerdán a ZF-Eger, amely a Pro Reccót látja vendégül. Dabrowski Norbert együttesének komplett kerettel sem lenne könnyű dolga, hát még így.


fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Egy jó formában, teljes csapattal vízbe szálló Eger hazai pályán képes lenne arra, hogy megszorongassa a Reccót, esetleg ponto(ka)t csenjen az olasz szupercsapattól, azonban a szerdai Eger nem ilyen lesz. Nem, mert hiányzik a csütörtökön vállsérülést szenvedő Angyal Dániel, Uros Csucsokovics vélhetően most is csak egy-két percet bír a fájó válla miatt, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy Milos Csuk hosszú, Hárai Balázs meg még hosszabb időt hagyott ki az olimpia után. Nos, így várja az Eger a Reccót.

„Nincs lehetőség a pihenésre, ha fáradtak vagyunk, akkor is bírni kell a tempót – mondta Kovács Gergő, az Eger szélsője. – Mindenkiben van annyi, hogy tisztességgel megcsináljuk ezt a mérkőzést. Utána van öt nap szünet, akkor majd pihenhetünk.”

Erre az eltökéltségre szükség is lesz, hiszen a fent említett nyavajákon túl is vannak gondjai az Egernek, sérülés, betegség, fáradtság, nem véletlen, hogy Dabrowski Norbert edző lehetetlen küldetésként definiálta a szerdai mérkőzést. Persze hozzátéve azt is, hogy reméli, hogy mindenki motiváltan száll vízbe, hiszen hazai pályán és a Recco ellen játszhat az Eger.

„Ambivalens érzéseim vannak a Magyar Kupa után – mondta Erdélyi Balázs. – Remélem, hogy a Recco ellen a legjobb formánkat tudjuk nyújtani. Az ellenfél különleges kategóriát képvisel, ezt mindenki tudja, de többször is kiderült már, őket is le lehet győzni.”


Bajnokok Ligája, férfiak, 3. forduló, A-csoport
Szerda

Waspo Hannover (német)–Partizan Beograd (szerb), 19:00
CNA Barceloneta (spanyol)–Jug Dubrovnik (horvát), 19:15
ZF-Eger–Pro Recco (olasz), 20.30 (tv: M4 Sport)

Az állás:
1. Recco 6
2. Barceloneta 4
3. Dubrvonik 3 (18–17)
4. Eger 3 (15–18)
5. Hannover 1
6. Partizan 0



Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja eger