cover image
Egyéb

A Pécs nyerte az idei Komjádi-kupát!

2016. december 14. 21:14

Lukács Gergely csapata változatos, kiélezett meccsen az utolsó negyedben lenullázta a Ferencvárost, és az összesen hat gólt jegyző Drasko Gogov vezérletével 12–9-re nyert, megszerezve első Komjádi-kupa trófeáját.

Impozáns környezet, élő videós közvetítés az MVLSZ Facebook-oldalán, fiatal pólósok, akik mind éremért jöttek. Avagy a nagysikerű Komjádi-kupa idén is elérkezett a fináléig. A Tüskeuszodában (ahol ne feledjük, a hétvégén a BENU Férfi Magyar Kupa négyes döntőt is rendezik!) előbb a bronzmérkőzést játszották le, amelyen a Honvéd a remekül játszó Kalanovics Balázs vezérletével végig vezetve 11–6-ra győzte le a becsülettel küzdő Egert.

Zsinórban harmadszor a Fradi, vagy először a Pécs?

Ez volt a fő kérdés után a Tüskeuszodában, ahol 20 órától a finálét rendezték. A találkozót illusztris társaságban tartották meg, hiszen a szépszámú nézőseregben az ob I-es edzőkl mellett felfedezhettük többek között Kemény Dénest, Szívós Istvánt, Horkai Györgyöt, Gerendás Györgyöt, Molnár Tamást vagy éppen Vári Attilát.

A partit a két kapus védéseivel kezdődött, Vogel Somát és Józsa Ottót is „belőtték” a játékosok, akik érezhető vehemenciával ugrottak vízbe. Az első gólt a 3. percben jegyezhettük fel, amikor Irmes Márton talált be – ezt fórból Macsi Patrik azonban kiegyenlítette. Igen ám, de beindultak a zöldek, akik Pohl Zoltán és Gál Dávid révén is betaláltak a kapuba, miközben hátul is biztos lábakon álltak.

A második negyedben fordult a kocka: ritmust váltott a Pécs! Drasko Gogov szépített, és ugyan Pohl emberelőnyben ismét kétgólosra növelt a Fradi előnyét, a későbbiekben „robbantottak” a baranyaiak. Három gól zsinórban – Gogov ötöst értékesített, majd Macsi és Lajkó Márton talált be szemet gyönyörködtető akció után –, máris a Pécs állt jobban! Küszködtek a fővárosiak, kihagytak fórokat, végül Szőke Benedek törte meg a gólcsendet, ő egyenlített. A negyedben a zárszó a tarthatatlan Gogové volt, így nagyszünetben 6–5-re a Pécs állt jobban.

pecsakciokimikupa.jpgA folytatásban a Fradi 3-asa, Pohl villant újra, távoli góllal egyenlített. Aztán újra Szőke szólt hozzá a meccshez: előbb emberelőnyben kapufát lőtt, utána azonban már pontosan célzott – igaz, labdája éppen becsúszott Józsa keze és a fa között. Persze mindez aligha érdekelte…

A tavaly még a Fradival kupát nyerő Kolozsi Marcell egyenlítette ki a Pécs hátrányát, igazi ki-ki meccs zajlott a vízben. Nagy lövések, kapusvédések, fokozódó izgalom. 8–7-re a Fradi, 9–8-ra a Pécs vezetett, a végén Szőke góljával lett 9–9, így mentek neki a felek a végső menetre.

Ebben alig-alig hagytak levegőt egymásnak az ifjak, igyekeztek minimálisa csökkenteni a rivális gólszerzésének esélyét. Gogov volt az, aki a 27. percben távolról nagy gólt „ragasztott” a kapuba, ötödik találatát jegyezve. S miután Lajkó mesteri passzát Csaba Márton gólra váltotta, 3.21-gyel a vége előtt 11–9-re vezettek a baranyaiak!

A baranyaiaknak, akik remekül védekeztek, blokkokkal sokkolták a ferencvárosiakat. S jött újra Gogov, aki 2.53-mal a vége előtt már 12–9-re alakította az állást. Péter Imre vezetőedző még időt kért, igyekezett erőt adni fiainak, ám innen már nem volt visszaút.

A Pécs magabiztos volt, a Pécs nem adta ki a kezéből a meccset, a Pécs első ízben nyerte meg a Komjádi-kupát! Annak rendje és módja szerint ünnepelték meg, s dobták a vízbe a játékosok Lukács Gergely vezetőedzőt.

Péter Imre, a Ferencváros vezetőedzője: "Amíg a Pécsnél legalább tíz 21 éves játékos volt, addig nálunk egy-kettő, ez a korkülönbség pedig a vízben is megmutatkozott. Fizikailag érettebbek, erősebbek, ezért a végén olyan akciógólokat lőttek, amiket nem tudtunk elkerülni. Sajnos a végére elfáradtunk, ők jobban bírták erővel. Nálunk a kapufáról kifele pattant a lövés, míg náluk Soma hátáról befele, de nem ezen múlott, fizikailag felőröltek minket."

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: "Igazi csapatdiadal volt! Büszke vagyok a srácokra, egymásért küzdöttek. Fordulatos, kiélezett küzdelem volt, az utolsó negyedben iszonyatos energiákat mozgósítva nyertünk, ami hitet ad az egész pécsi vízilabdának."

Komjádi-kupa 2016, Tüskeuszoda
Döntő

Ferencváros Waterpolo–Pécsi SN Zrt. 9–12 (3–1, 2–5, 4–3, 0–3)
Vezette:
Petik A,., Rubos K.

FERENCVÁROS: Vogel Soma – Pohl 3, Goschi, Gál 2, Turnai A., Irmes M. 1, Vogel Simon. Csere: Torda, Beliczay, Miskic, Szőke 3, Turnai B., Fülöp R. Vezetőedző: Péter Imre

PÉCS: Józsa – Gogov 6, Csaba 1, Csacsovszky E., Macsi 3, Kolozsi 1, Opacak. Csere: Horváth Zs., Szabó E., Safrankó, Lajkó 1, Klinovszky, Vörös. Vezetőedző: Lukács Gergely

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 3. helyért

ZF-Eger–RacioNet-Honvéd 6–11 (1–3, 2–1, 1–3, 2–4)
Vezette:
Marnitz M., Vogel G.

EGER: Poczik – Antal, Fried, Somorjai, Korózs 2, Darmos, Melegh 1. Csere: Sík, Mata 1, Sári, Fejes, Kompos 2, Kürti, Tóta (kapus). Vezetőedző: Tóth Kálmán

HONVÉD: Duvnjak – Kiss B. 2, Reibel 2, Korbán, Dömötör, Kalanovics 4, Irmes P. 1. Csere: Hajós, Vad, Szécsi, Tóth K. 1, Vízvári 1, Pintér, Dér (kapus). Vezetőedző: Tóth Imre

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
komjádi kupa
pécs
ferencváros