cover image
Egyéb

Euro Kupa: a Jadran ellen a fináléért

2016. december 14. 12:18

A tíz esztendő után nemzetközi kupaelődöntőbe jutó Ferencváros a montenegrói riválissal játszik majd a fináléba jutásért.

A dubrovniki Európai Szuperkupa (Jug–Brescia) helyszínen elkészítették az Euro Kupa elődöntőjének sorsolását. Eszerint a PQS-Ferencváros Waterpolo a montenegrói Jadran Herceg Novi együttesével csatázik majd január 18-én, illetve a február 18-i, népligeti visszavágón. A rivális az előző körben az olasz Posillipo Napolit búcsúztatta.

A másik ágon Verona–Nagyvárad összecsapást rendeznek.

A fradi.hu-n így értékelt a vezetőedző és a csapatkapitány:

Varga Zsolt: „Nagyon erős csapat a montenegrói, ezt bizonyította a Posillipo elleni negyeddöntőben, ahol nem várt győzelmet arattak. Tudjuk, hogy náluk idegenben rendkívül nehéz játszani az uszoda adottságai miatt, és a szurkolóik is mindig forró hangulatú mérkőzéseket rendeznek. Az utazás is nehéz hozzájuk, jól meg kell szervezni. A következő időszakban részletesen kielemezzük őket és felkészülünk az elődöntő-párharcra.”

Nyéki Balázs: „Nehéz ellenfél a Herceg Novi. Óva intek mindenkit attól, hogy azt higgye, lefutott a párbaj. Tavaly óta tovább erősödtek, leigazolták a montenegrói válogatott kapust és a BL-győztes Petkovicot. A csapatuk jobban összeállt, hozzászoktak az edzőjük által elképzelt taktikához. Ráadásul Nápolyban, idegenben nyertek a Posillipo ellen, ami hatalmas fegyvertény számukra. Mindezek ellenére egyértelműen döntőbe várom magunkat a párharcból, de az biztos, hogy ez nem lesz sétagalopp.”

Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros