cover image
Egyéb

BVSC: a bravúrért – Fradi: az esély beváltásáért

2016. december 9. 20:36

A férfi Euro Kupa negyeddöntőjének második mérkőzéseit rendezik szombaton. Märcz Tamás csapata Veronában mínusz egy gólról próbálja meg meglepni esélyesebb olasz ellenfelét, míg Varga Zsolt alakulata a Népligetben plusz négyről kezdi a csatát.

„Büszke vagyok a csapatomra, hogy az utolsó pillanatokig hitt abban, hogy olyan eredményt érhetünk el, amellyel van értelme kimenni a visszavágóra. Továbbra is ők a párharc esélyesei, de nyitva maradt a továbbjutás kérdése, megpróbáljuk a visszavágón a lehetetlent.”

A nyilatkozat Märcz Tamás vezetőedzőtől, amelynél jobban nem lehet összefoglalni a múltat és a jövőt, már ami a BVSC Euro Kupa negyeddöntőjét illeti. A zuglóiak balszerencsés módon a sorozat talán legesélyesebb csapatát, az olasz Veronát kapták ellenfélül. Az olasz alakulat erejéről mindent elmond, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében Egerben győzött, majd odahaza az OSC-t is legyűrte, igaz, ez kevés volt a főtáblára jutáshoz.

A Szőnyi úton esélyeshez méltóan kezdtek, ám a BVSC egyetlen pillanatra sem adta fel, így végül az utolsó negyedben sikerült közel, nagyon közel kerülni a riválishoz: a 14–13-as vereség azt mutatja, bármi megtörténhet a visszavágón, avagy nem véletlenül mondta Valentino Gallo, hogy „Nem nyugodhatunk meg, kiélezett meccs várható.”

Különösen akkor, ha a magyar együttes képes lesz kikapcsolni a Gallo, Petkovic kettős, amely egyértelműen a húzó duója az olaszoknak, a budapesti meccsen is 9 gólt jegyzett. Alakuljon bárhogy, a BVSC kupaindulása feltétlen dicséretet.

"A Verona elleni első mérkőzésen hazai pályán egy gólos hátrányba kerültünk az Euro Kupa negyeddöntőjében, ennek ellenére nem tartom ledolgozhatatlannak a hátrányt. Ehhez egyrészt extra egyéni teljesítményekre lesz szükség és határtalan hitre, hogy meg tudjuk csinálni a lehetetlent. A feladat nem könnyű, hiszen Olaszországban kell kiharcolnunk a győzelmet, de úgy érzem, van annyi tartás a csapatban, hogy egymásért harcoljanak és ne adják fel a harcot a végső pillanatig. Ez lesz az idei év utolsó meccse, ezért nem kell semmit tartalékolnunk. Felkészültünk a héten, azt hiszem sorsdöntő lesz, hogy hogyan kezdjük a mérkőzést! Ott kell odafigyeljünk nagyon, mert ha megyünk az elején az eredménnyel, akkor ők lesznek idegesek, hiszen nekik van több vesztenivalójuk!" - mondta a BVSC honlapján Märcz Tamás.

A Népligetben természetesen az erősítése után nem másban, mint EK-döntőben gondolkodnak. A négy közé jutás mindenesetre közel a Ferencvárosnak, nagyon közel van, hiszen a negyeddöntőn 13–9-re nyert a Primorje Rijeka otthonában.

„A Rijeka erőssége a centerük, Radu. Rá épül a játékuk, ezt tapasztaltuk az első mérkőzésen is. Továbbra is a legnagyobb feladat az ő semlegesítése és az általa kapott emberelőnyök kivédekezése. Ezen múlik az eredmény, nagy részben.Úgy vesszük ezt a mérkőzést, hogy nem négygólos előnyünk van, hanem a párharc állása jelenleg egy-nulla nekünk, de szombaton itthon nulláról indulunk. Betegségekkel és sérülésekkel is küzdöttünk a héten remélem a mérkőzésre mindenki harcképes lesz” – fogalmazott Varga Zsolt vezetőedző a klub honlapján, aki – noha vállproblémája miatt továbbra is tart rehabilitációja – minden bizonnyal számíthat Varga Dániel játékára is.


Euro Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzések
2016. december 10., szombat


FTC-PQS Waterpolo–Primorje Rijeka (horvát), 16.00 (tv: Digi Sport 2) – az első meccs: 13–9
Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Posillipo Napoli (olasz), 18.00 – az első meccs: 9–6
SM Verona (olasz)–BVSC-Zugló, 19.00 – az első meccs: 14–13
Canottieri Napoli (olasz)–Digi Nagyvárad (romániai), 20.00 – az első meccs: 7–11



Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros
BVSC