cover image
Egyéb

Bujka Barbara vezérletével legyőzte a Szeged a BVSC-t

2016. november 9. 20:31

A női bajnokság középszakaszában Molnár Péter csapata odahaza 8–7-re legyőzte zuglói riválisát. Az UVSE és a Dunaújváros a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyert a Szentes, illetve a Honvéd ellen.

A női bajnokság középszakaszának 2. fordulójában a három „nagycsapat” egyaránt vendégségbe utazott – és egy közül pontok nélkül maradt. Mégpedig a BVSC! Pedig Petrovics Mátyás csapata remekül kezdett, az első negyedet Kisteleki Dóra, Farkas Kata és Kele Nikolett góljaival 3–1-re nyert, jól semlegesítette Bujka Barbarát, Bolonyai Flóra pedig jól védett. Miután a második menet pont fordítva alakult, Molnár Péter együttese a nagyszünetre egyenlített. A zuglóiak Takács Orsolya két góljával 6–5-re vezetni tudtak, sőt Bujka egyenlítő találata (kiharcolta, majd bevágta az ötöst) után Kisteleki ismét visszavetette a vezetést csapatának. Igen ám, de a válogatott centert már nem tudták a vendégek feltartóztatni, újabb kiállítást szerzett, a fórban maga lőtt pontosan kapura, majd 1.53-mal a vége előtt megúszásból is eredményesnek bizonyult. A fennmaradó időben a BVSC hiába próbálkozott, nem járt sikerrel (még előnyben sem!), így némi meglepetésre a Szeged gazdagodott három ponttal!

A százszázalékos teljesítménnyel listavezető UVSE győzött magabiztosan 9–4-re (Keszthelyi Rita hat lövésből szerzett négy gólt), míg a Dunaújváros a Honvéd otthonában nyert 15–5-re.

Eredmény – Női ob I., középszakasz, 1. csoport, 2. forduló

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–BVSC-Zugló-Diapolo 8–7 (1–3, 3–1, 1–2, 3–1)
Gólszerzők:
Bujka 5, Gémes 2, Tóth P., ill. Kisteleki D. 2, Takács O. 2, Farkas K., Kele
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit-Szentesi VK–UVSE 4–9 (1–3, 1–2, 1–3, 1–1)
Gólszerzők:
Hevesi 2, Brávik, Pantovic, ill. Keszthelyi 4, Csabai, Szücs, Hertzka, Kisteleki H., Kuna
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Grpahics 5–15 (1–4, 0–2, 0–5, 4–4)
Gólszerzők:
Szűcs P. 2, Török, Peresztegi, Sárvári, ill. Gurisatti 4, Horváth B. 3, Lara 2, Vályi F. 2, Menczinger, Huszti, Garda, Somhegyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:

1. UVSE 21 pont
2. Dunaújváros 16 pont
3. BVSC 13 pont
4. Szeged 9 pont
5. Szentes 3 pont
6. Honvéd 0 pont




Vízilabda hírek
női bajnokság
szeged
bujka