cover image
Egyéb

Vincze Balázs: „Győzni megyünk Milánóba”

2016. november 8. 17:52

Az OSC vezetőedzője szerint akár vereség árán is ki lehet vívni a főtáblára kerülést a Bajnokok Ligájában, de nem ez lesz a cél. Hanem a négygólos előny növelése.

A Bajnokok Ligájában szerdán lezárul az utolsó, harmadik selejtezőkör is, és kialakul a főtábla mezőnye. Az odavágókon mind a négy párharcban jelentős előnyt harcolt ki az egyik fél, így az OSC is. Bár, a négy gól talán éppen a határon van, innen azért előfordult már a fordítás, különösképpen, hogy az ellenfél olasz.

Az OSC 10-6-ra nyert a Verona ellen az első mérkőzésen, amelyen a találkozó második felében volt meggyőzőbb a magyar bajnoki bronzérmes. Igaz, a végjátékban olvadhatott is volna ez az előny, mint ahogy nőhetett is volna. Vincze Balázs szerint nem lehet hátradőlni.

A Verona egyébként Milánóban játssza hazai mérkőzéseit, így az újbudaiaknak keveset kellett buszozni a repülőtérről.

„Szereztünk egy megnyugtatónak tűnő előnyt, de megnyugodnunk semmiképpen sem szabad. A várakozás idegtépő, mint mindig, ráadásul Olaszországba megyünk, a játékvezető kar is fekszik annak a stílusnak, amit az olasz csapat játszik. Mi másban, mint saját magunkban, a játékosaimban bízhatok, valamint abban, hogy megfelelően felkészültünk, és a négygólos előnyünket nemcsak, hogy megtartjuk majd, hanem adott esetben növelni is tudjuk” – fogalmazott az OSC Facebook-oldalán a csapat vezetőedzője.

„Győzni megyünk Milánóba a Verona ellen, de a fő célunk a továbbjutás megszerzése, a főtáblára kerülés. A győzelemből nyilván nem szeretnénk engedni, hiszen ebben az évben veretlenül zártuk az összes mérkőzésünket, legyen szó BL, bajnoki vagy kupamérkőzésről. Voltak benne olyan eredmények, amik nagy örömet okoztak, voltak, amelyek kis búslakodásra adtak okot, de egy örvendetes: eddig tudtuk hozni a veretlenséget. Ebben a párharcban leginkább a továbbjutás ténye forog kockán, amit akár vereség árán is meg lehet szerezni. Dőljön el az utolsó másodpercekben, hogy akár győzelemmel, akár vereséggel vagy döntetlennel abszolválni tudjuk a párharcot” – utalt Vincze Balázs arra, hogy reményeink szerint az utolsó percekben már csak a számszerű eredmény lesz kérdéses, a továbbjutó személye már nem.

A meccset este 7-kor kezdik Milánóban.

A Bajnokok Ligája szerdai programja:

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-AN Brescia (olasz) – 18.00 – Az első meccsen: 5-14
Digi Nagyvárad (román)-Waspo Hannover (német) – 19.00 – 7-12
SM Verona (olasz)-A Hd-OSC-Újbuda – 19.00 – 6-10
ZF-Eger-Primorje Rijeka (horvát) – 20.30 – 12-6

A főtábla beosztása

A csoport:

Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympique Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A-Híd OSC-Újbuda vagy Verona
Brescia vagy Jadran Herceg Novi

B csoport:
Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Belgrád (szerb)
Hannover vagy Nagyvárad
ZF-Eger vagy Primorje Rijeka

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.
Vízilabda hírek
osc
Bajnokok Ligája
verona