cover image
Egyéb

E.ON ob 1., B-csoport: a BVSC a végén mentett pontot Miskolcon

2016. november 5. 20:56

A Ferencváros (amelyben hat gólt jegyzett Madaras Norbert) Kaposváron, az Eger az UVSE otthonában győzött magabiztosan, míg a Honvéd ha nehezen is, de legyűrte a Tatabányát.

Marko Avramovics két góljával adta meg az alaphangot Kaposváron a Ferencváros – más kérdés, a hazaiak Pataki Gergely és Hegedűs Bence találataival egyenlíteni tudtak. Sőt aztán a folytatásban is rendre képes volt tartani a lépést Szécsi Zoltán csapata, 5–5 után azonban nagyot változott a játék képe. Négy zsinórban lőtt vendéggól nyitotta szét az ollót, s innen már nem volt visszaút a somogyiaknak. A Fradit a hét lövésből hat góig jutó Madaras Norbert vezette, de kiemelhető a kapuban kiválóan teljesítő Vogel Soma is.

Az elmúlt fordulóban a BVSC ellen roppant fontos meccset megnyerő Honvéd eltiltott edzője, Vad Lajos nélkül (Steinnmetz Barnabás helyettesítette) bizony alaposan megizzadt a Tatabánya ellen. A vendégek eleinte „csak” egyenlítettek, de aztán 3–2-re és 4–3-ra is vezettek. A nagyszünetben 5–4 állt a táblán, mert a hazaiak Szivós Márton és Kiss Gergely góljával fordítottak, majd a harmadikat Gyárfás Tamás találatával nyitották. Francsics Dániel válaszolni tudott, de aztán egy újabb Gyárfás ötös következett. Zantleitner Tamás együttese azonban igyekezett meglepetést okozni, Regős Áron hozta vissza újra egy gólra csapatát, ám előbb Szivós, majd a negyedik negyed közepén a japán légiós, Yusuke Shumizu lőtt gólt. Innen, 9–6-os hátrányból már nem tudott visszajönni a meccsbe a Tatabánya, Srdjan Vuksanovic 12 másodperccel a vége előtt talált be. A Honvéd így 9–7-re nyert. Kapusa, Decker Attila 56%-kal védett (9/16), a túloldalon Jászberényi Gábor 47%-ot hozott (8/17). Utóbbi teljesítményéhez tegyük hozzá, a kilenc Honvéd gólból hat ötméteresből született.

A Hajós-uszodában az Eger a nagyszünetig dűlőre vitt a dolgot az UVSE ellen, két negyed alatt 11–2-es előnyt harcolt ki, a folytatásban már kiengedve tartotta meg ezt az előnyét. Dabrowski Norbert együttese ezzel a 17–8-as sikerrel hangolt a szerdai, Primorje Rijeka elleni Bajnokok Ligája selejtező második mérkőzésére.

A csoport rangadóján, ahogy garantált volt, óriási küzdelem alakult ki a felek között! Az otthon szereplő miskolciak fantasztikusan kezdtek: Szasa Misics centerakcióból talált be, majd két ötméterest brusztolt ki, amelyet Halek Márton és Alex Bowen értékesített. A negyed végén Pásztor Mátyás révén szépítette a BVSC – majd kezdetét vette a közel 14 és fél perces gólcsend! No, igen, a jó védekezések, a nagy küzdelem mellett meg kell említeni a két jól védő kapust, az egyaránt 64%-kal védő Csoma Kristófot és Szakonyi Dánielt. Az említett gólcsendet Halek akciógólja törte meg, úgy tűnt, kézben tartja a meccset Sike József társulata. De visszajött a meccsbe Märcz Tamás legénysége, igazolva, nem véletlen az Euro Kupa negyeddöntőbe jutása sem! Török Béla fórból, majd Czigány Károly büntetőből (Pásztor harcolta ki) jegyzett gólt – a negyed végén Alex Bowen alakította 5–3-ra az állást. Igen ám, de a negyedikben nem kapott gólt a zuglói együttes, Pásztor ellenben betalált, így többször is az egyenlítésért támadtak a fővárosiak. A végén, 5 másodperccel a vége előtt Czigány akciógólja alakított ki az 5–5-ös végeredményt.


Eredmények – E.ON férfibajnokság, 7. forduló, B-csoport

Kaposvári VK–Ferencváros-PQS Waterpolo 9–15 (3–5, 3–4, 1–4, 2–2)
Gólszerzők:
Kovács I. 3, Vindisch 2, Hegedűs B. 2, Berta, Pataki, ill. Madaras 6, Tóth M. 3, Marko Csuk 3, Avramovics 2, S. Mitrovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–EBP-Tatabánya 9–7 (2–2, 3–2, 3–2, 1–1)
Gólszerzők:
Gyárfás 3, Kiss G. 2, Szivós 2, Shimizu, ill. Kolarik 3, Regős, Francsics, Vuksanovics, Popovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–ZF-Eger 8–17 (2–6, 0–5, 2–2, 4–4)
Gólszerzők:
Tóth Z. 2, Sélley-Rauscher, Keresztúri, Hertzka, Baksa, Korényi, Szentesi, ill. Angyal 4, Erdélyi 3, Lőrincz 2, Hosnyánszky 2, Milis Csuk 2, Decker Á., Bedő, Kovács G., Melegh
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolc–BVSC-Zugló 5–5 (3–1, 0–0, 2–2, 0–2)
Gólszerzők:
Halek 2, Bowen 2, Misics, ill. Czigány 2, Pásztor 2, Török
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A csoport állása:

1. Ferencváros 19 pont
2. Eger 16 pont (6 mérkőzés)
3. Honvéd 13 pont
4. Miskolc 11 pont
5. BVSC 7 pont (6 mérkőzés)
6. Tatabánya 4 pont
7. Kaposvár 3 pont (6 mérkőzés)
8. UVSE 1 pont (6 mérkőzés)

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
B-csoport