cover image
Egyéb

BENU Magyar Kupa, nők: most kezdődik a tánc

2016. november 5. 9:32

A selejtezőkkel elkezdődik az idei MK-sorozat. A csapatok három csoportban küzdenek a továbbjutásért, az elsők máris biztosítják helyüket az elődöntőben!

A kiírás alapján a csoportmérkőzések legjobbjai azonnal a négy közé jutnak, míg a három csoportmásodik egy hét múlva egy hasonló minitorna keretében harcol a fennmaradó egy helyért.

Az A-csoportot a bajnokságban eddigi remekül szereplő BVSC rendezi – Petrovics Mátyás csapata az erőviszonyok alapján egyértelmű favoritja a küzdelmeknek, a második helyet minden bizonnyal az UVSE II és a Tatabánya csatája dönti el.

Szegeden a címvédő UVSE fellépést nagyobb izgalmakat ígér, a hazaiaknak mindazonáltal nagyon jó napot kell ahhoz kifogniuk, hogy felvegyék a versenyt a bajnoki alapszakaszban százszázalékos újpestiekkel. Bujka Barbara mellett szükség volna a többieknek is a kimagasló produkcióra. A két társaság bajnoki meccsén amúgy három negyed után 6–6 állt a táblán, úgy, hogy a szegediek világklasszis centerét a második negyed elején harmadszor is kiszórták a játékvezetők egy mezőnyfault miatt, avagy ha ebből indulunk ki, odahaza kompletten akár képes lehet a meglepetésre Molnár Péter alakulata.

A Honvéd fiataljai nyilvánvalóan sokat tanulhatnak a meccsekből.

Szentesen a Dunaújvárost igyekszik megszorongatni a jelentősen átalakult, megfiatalított házigazda bőven alapozhat a felek újvárosi bajnokijára, legalábbis annak első három negyedére, amikor is csak egy gólos hátrányban volt ellenfelével (7–8). Akkor a négygólos Menczinger Kata vezetésével csak az utolsó, 6–2-es negyedben volt képes Mihók Attila együttese bebiztosítani győzelmét (14–9) – talán kijelenthetjük, ezen a partin várhatóak ezúttal is a legnagyobb izgalmak. És ott van még harmadiknak az Eger, amely eddig ugyan nem nyert még hivatalos meccset idén, mégsem intézhető el egy kézlegyintéssel, elvégre Rebecca Parkes centerjátékára is alapozva előbb-utóbb biztosan megtörik ez a széria.

BENU Magyar Kupa, nők, csoportmérkőzések – a program
November 5., szombat

A-csoport, Szőnyi út, Laky-uszoda

BVSC-Zugló–UVSE II – 13.00
UVSE II–Tatabánya – 15.00
Tatabánya–BVSC-Zugló – 17.00

B-csoport, Szeged
UVSE–RacioNet-Honvéd – 14.00
Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–UVSE – 16.15
RacioNet-Honvéd– Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem – 18.30

C-csoport, Szentes
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics–ZF-Eger-EKE – 11.00
ZF-Eger-EKE–Hungerit-Szentes – 13.00
Hungerit-Szentes–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics – 15.00

Vízilabda hírek
BENU
benu magyar kupa
nők