cover image
Egyéb

Férfibajnokság, A-csoport: Debrecen-Szeged rangadó

2016. november 4. 12:54

Már a hetedik fordulónál járnak a férfi ob I.-ben, a DVSE és a Szeged meccséről gondoljuk, hogy mindenképpen izgalmas, szórakoztató lehet. De a többi uszodába is érdemes kilátogatni a kéthetes szünet előtt.

Folytatódik a Szolnok-OSC versenyfutás az alapszakasz első helyért, mindkét csapat idegenben ugrik vízbe szombaton, és mindkettő győzelmi reményekkel. Vincze Balázs, az újbudaiak vezetőedzője tavaly nagyon sajnálta, hogy csapata nem jutott le Szentesre a versenykiírás alapján, merthogy szeret ott meccselni. Rendre szívesen fogadják a szakembert, nos, most el szeretné rontani a hazai szurkolók kedvét, elvégre győzni megy a csapat a „ligetbe”, ezúttal is a Verona elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára hangolva.

A Szolnok Pécsre utazik, lehetnek kellemetlen perceik, de így is nagy meglepetés lenne, ha a hazaiak a vártnál még jobban megszorongatnák a vendégeket.

A Vasas a 0 pontos KSI-t fogadja, kötelező a piros-kékeknek a győzelem, ha mindenképp be akarnak jutni a négy közé márpedig be akarnak.

A forduló komoly meccse lehet a Debrecen-Szeged mérkőzés. A szegediek pontot vesztettek az előző körben a Vasas ellen odahaza, ki kell javítaniuk a botlást, de ez nem lesz egyszerű, mert a Debrecen kifejezetten helyt állt az OSC otthonában, ahol 12 gólra volt képes.

A mérkőzés a társadalmi felelősség-vállalás jegyében is telik majd. A hazaiak a Movember Mozgalom támogatói, a klub a 18 órakor kezdődő meccs teljes bevételét a Debreceni Egyetem Urológiai Klinika Dr. Kelenhegyi Márton Alapítványának ajánlja fel. A rangadóra a megmérkőző csapatok is jegyet vásárolnak, sőt, bíznak benne, hogy minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, és sokan látogatnak ki a Debreceni Sportuszodába!

A Movember egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, az akció 2003-ban indult Ausztráliából, míg Magyarországra 2009-ben tört be. Célja felhívni a figyelmet a férfiak egészségére, és a rendszeres prosztatarák szűrés kiemelt jelentőségére, mivel ez az egyetlen módja a betegség gyógyítható stádiumban való felismerésének. A mozgalomhoz csatlakozó férfiak egy hónapig növesztik bajszukat, szakállukat azért, hogy minél több férfitársuk figyelmét hívják fel a tudatos életmód és a prevenció fontosságára. Debrecenben a pólósokon kívül focisták, a hokisok, az atléták, a kosarasok is csatlakoztak a Movemberhez. Az akció végén a hónapban borotválkozásra szánt összeget felajánlják rákmegelőzési célokra.

Ne feledjük, a forduló után két hét szünet következik a bajnokságban, legközelebb november 19-én játszanak majd a csapatot.

E.ON ob I., 7. forduló, A-csoport:

VasasPlaket-KSI – 18.00
Metalcom-Szentes-A Híd OSC-Újbuda – 18.00
Debreceni VSE-Contitech-Szeged-Diapolo – 18.00
PVSK-Mecsek Füszért-Szolnoki Dózsa-Közgép – 19.00

A csoport állása:

1. OSC 16 pont
2. Szolnok 15 pont
3. Szeged 11 pont
4. Vasas 10 pont
5. Pécs 7 pont
6. Debrecen 7 pont
7. Szentes 3 pont
8. KSI 0 pont

-d-
Vízilabda hírek
ob 1
vasas
szeged
honvéd
debrecen
ksi
pvsk
pécs
szolnok