cover image
Egyéb

Férfibajnokság: a Vasas elvitt egy pontot Szegedről

2016. október 29. 19:23

Kiélezett, remek meccset játszott egymással a Szeged és a Vasas az E.ON ob 1. hatodik fordulójának egyetlen szombati mérkőzésén.

Egy mérkőzést rendeztek a férfibajnokság 6. fordulójából szombaton, a többi mérkőzést szerdán játsszák majd. Szegedre látogatott a Vasas, amely az előző két fordulóban rontott addigi remek mutatóján. Merthogy a háromból három után kétszer kikapott, igaz, ez papírforma volt, a Szolnok és az OSC verte Földi László csapatát.

Éppen az OSC ellen rabolt pontot a fővárosban a Szeged, így esélyesebbnek tűnt ellenfelénél. Ehhez képest kiválóan kezdett a remekül védekező, Jónás György bravúrjait a kapuban felvonultató Vasas. Már 5-1-re is vezettek a piros-kékek, végül a nagyszünetig 6-3-as vendégvezetést jegyezhettünk fel.

Ez némileg meglepetés volt, bár jól igazolt a Vasas is, és kezdenek is összeérni. Jesse Koopmannak nagyon kijött a lépés az első félidőben, három gólig jutott, de Marnitz Gergő is hatékony volt még ekkor.

A fordulás után az egykori Vasas-játékos, Sedlmayer Tamás szépített (4-6), de tartotta magát és előnyét a Vasas. Manhercz Krisztián (szintén ex-Vasas) még közelebb hozta a Szegedet, de Koopman ellenállhatatlan volt, Steinmetz Ádám harcolt ki fórt, a holland belőtte, 6-8. Manhercz Krisztián szabaddobásból válaszolt, de a vendégek szempontjából jókor szerezte első gólját a szerb Aleksandar Njegovan (7-9). Manhercz Krisztián nagyon beindult (8-9), majd Marnitz kihagyott egy 5 méterest, fokozódtak az izgalmak.

Olyannyira, hogy Vukicevics egyenlített a negyed végén, 9-9-ről jött az utolsó nyolcperc. Sedlmayer Tamás gólja pedig már szegedi vezetést jelentett, utoljára az 1. percben állt jobban a hazai csapat (10-9). De ismét fordított a Vasas, előbb Koopman lőtte meg 5. gólját, majd Babay Árpád lőtt akciógólt (10-11).

Sedlmayer egyenlített, majd olyan percek jöttek, amelyek során az emberfórok rossz kihasználását vázolták fel a csapatok. 20 másodperccel a vége előtt Koopmant és Manhercz Krisztiánt is kiállították, utóbbit cserével, sőt, még 5 másodperccel a lefújás előtt is jött egy kiállítás (a meccsen összesen 30), Babay Árpádot mezőnyből szórták ki – gól azonban már nem született.

Döntetlen lett a rangadó!
 
E.ON férfibajnokság, alapszakasz, A csoport, 6. forduló:

Contitech-Szeged-Diapolo-VasasPlaket 11-11 (1-3, 2-3, 6-3, 2-2)
Szeged, vezette: Homonnai, Kovács Cs.


Szeged:
Meixner – Sánta, Pellei F., Sedlmayer 3, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 3, Illés. Csere: Molnár D. (kapus), Basara, Manhercz Á., Vukicevics 2, Nagy M. 1, Chilkó 1. Vezetőedző: Varga Péter

Vasas: Jónás – Bencz, Burián, Koopman 5, Bóbis 1, Babay 1, Hőna 1. Csere: Steinmetz Á., Takács B., Marnitz G. 2, Njegovan 1. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 3/16, illetve 4/14
Ötméteresek: -, illetve 0/1
Kipontozódott: Basara (24.), Pellei F. (31.), illetve Hőna (25.), Babay (32.) 
Kiállítás cserével: Manhercz K. (32.), illetve Takács B. (26.)

A csoport állása:

1. OSC 13 pont
2. Szolnok 12 pont
3. Szeged 11 pont (6 mérkőzés)
4. Vasas 10 pont (6 mérkőzés)
5. Debrecen 7 pont
6. Pécs 4 pont
7. Szentes 3 pont
8. KSI 0 pont
 
-ds-
Vízilabda hírek
vasas
szeged