cover image
Egyéb

BVSC: nagy falat volt a Posillipo az Euro Kupában

2016. október 28. 20:55

A zágrábi selejtezős hétvége első napján a szerb Gavril Subotics, valamint a görög válogatott Dervisis és Vlachopoulos vitte előre a Napolit a zuglóiak ellen.

Rögvest belecsapott a lecsóba a BVSC a horvát fővárosban, merthogy a 2015-ös győztes Posillipo Napolival kellett kezdenie a selejtezőtornát.

Az olaszoknál ott volt a keretben a görög válogatott nagyágyúja, Angelos Vlachopoulos, a szintén görög válogatott, Georgios Dervisis, a szerb fiatal csillag, Gavril Subotics, a montenegrói válogatott Filip Klikovac, azaz nem volt gyenge a felhozatal, finoman szólva sem.

Ehhez képest Kovács Péter gólja nyitotta a meccset (0-1), de Csapó Miklós kiállítása után Subotics egyenlített (1-1). A negyed második fele egyértelműen az olaszoké volt, Nicola Cuccovillo, majd Simone Rossi volt eredményes (ő a Honvéd futballcsapata edzőjének, Marco Rossinak a fia), 3-1-re elhúzott a Napoli.

A második negyedben viszont kiválóan jött vissza a BVSC: Vlachopoulos kiállítása után Szabó Bence szépített, majd Foglio kiállítása után Pásztor Mátyás lőtt gólt, 3-3!

Úgy tűnt, ez egy emberfór-emberhátrány meccs lesz, már abban a tekintetben, hogy ezek értékesítési hatékonyságán múlhat a győzelem: Létay Krisztiánt küldték ki, Subotics használta ki, 4-3-nál megint az olaszok vezettek.

Dervisis törte meg a csendet, merthogy ő akcióból volt eredményes, 5-3, és ezt megirigyelte Pásztor Mátyás is, izgalmas meccset játszottak a felek, 5-4 volt az állás a nagyszünetben.

A szerb Gavril Suboticcsal nem bírt a BVSC, rögtön bevágott kettőt a harmadik negyed elején, ezzel először volt háromgólos a különbség (7-4), majd aztán jött Dervisis is, négygólos hátrányba került a Märcz-csapat, ez már elég soknak tűnt.

Pásztor hozta vissza a reményeket, de az utolsó negyed előtt végül maradt a mínusz három. Vlachopoulos toldotta ezt meg, elúszni látszott a meccs.

A vége olasz siker, szombaton a házigazda Mladost Zagreb ellen kell javítani.

Eredmény – Euro Kupa-selejtező, Zágráb, 1. nap:

Posillipo Napoli-BVSC-Zugló 12-8 (3-1, 2-3, 3-1, 4-3)
Gólszerzők:
Subotics 5, Dervisis 3, Cuccovillo, Rossi, Renzuto Iodice, Vlachopoulos, illetve Pásztor 4, Szabó Bence 2, Kovács P., Várnai
 
Mladost Zagreb-POSK Split 8-8 (3-2, 4-3, 0-1, 1-2)
Gólszerzők:
Bukic 2, Zovic 2, Milakovic, Brlecic, Lazic, Paskvalin, illetve Borovcic 2, Begovic 2, Franicevic 2, Vukic, Butic

További program:


Október 29., szombat:

Mladost Zagreb-BVSC-Zugló – 19.00

Október 30., vasárnap:
BVSC-Zugló-POSK Split – 10.30

Az Euro Kupa 2. selejtezőkör:

E csoport, Zágráb:

HAVK Mladost Zagreb (horvát)
POSK Split (horvát)
CN Posillipo Napoli (olasz)
BVSC-Zugló

F csoport, Nápoly:

Canottieri Napoli (olasz)
FTC-PQS Waterpolo
Pays D’Aix Natation (francia)
CN Terrassa (spanyol)
 
A Ferencváros győzelemmel kezdett, 8-6-ra verte a spanyol Terrassát, erről itt lehet bővebben olvasni.

A csoportokból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahol majd a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből kieső csapatokkal sorsolják össze őket.

-ds-
Vízilabda hírek
euro kupa
ftc
BVSC