cover image
Egyéb

Síremléket avattak Konrád János tiszteletére

2016. október 26. 21:48

Síremléket avattak egyházi szertartással egybekötve szerdán a Farkasréti temetőben a két éve elhunyt Konrád János olimpiai bajnokunk tiszteletére. Özvegye, Papp Irén és Schmitt Pál NOB-tag, a MOB tiszteletbeli elnöke leplezte le a síremléket.

A síremléken Konrád János fiatalkori fényképe alapján készült bronzszobra látható, amelyet Madarassy István ötvös, szobrászművész készített. Az ünnepélyes eseményen megjelent Szabó Bence, a MOB főtitkára, Fábián László, a MOB sportigazgatója, az 1964-es olimpiai bajnoktárs, dr. Bodnár András, illetve további barátok, olimpikon, sporttársak.

Mint a mob.hu írta, a MOB nevében beszédet mondott dr. Nagy Zsigmond, nemzetközi igazgató, aki barátjának mondhatta a bajnokot. „1964-ben Tokióban Te igazi bajnok lettél, mert nem minden győztes lesz bajnok, a barátság és emberség bajnoka. Az olimpiai mozgalmat és a vízilabdát szolgáltad egész életedben. Az életnek valós és igazi értéket adtál.”

Ezután dr. Szekeres Tamás a játékostársak nevében elevenítette fel baráti hangulatban Jani barátja szellemét. Ígérte, hogy a már rituális jellegű öregfiúk emléktornát jövő júliusban immár tizedik alkalommal rendezik meg, ahol Jani emléke is közöttük lesz, a még élő bajnokok és játékostársak között.

A síremlék avatása a Himnusszal zárult.

Vízilabda hírek
konrád jános
síremlék