cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: idegenben a nagyok

2016. október 21. 9:28

A Szolnok Debrecenbe, az OSC a Komjádi-uszodába látogat szombaton.

Bár a Sportok Házában fontos döntések születnek majd a Magyar Vízilabda Szövetség tisztújító közgyűlésén, a vízben is lesz élet szombaton: délután, kora este teljes fordulót rendeznek a férfibajnokságban.

Az A csoportban Debrecenben eresztik le először a kosarat, a hazaiak a bajnok Szolnokot fogadják. A pécsi döntetlenről még nem lehet eldönteni, hogy bravúr vagy csalódás volt a DVSE számára, mindenesetre a szolnokiak ellen egy iksz maga lenne a földöntúli bravúr.

Annak ellenére, hogy az OSC csak 11-11-es döntetlent játszott a Szeged ellen szerdán, szintén óriási bravúr lenne a Vasas részéről, ha elkapná Vincze Balázs BL-selejtezőre készülő csapatát.

Hogy Szentesen mi számítana bravúrnak, nem tudjuk, de az tény, hogy előzetesen ez nevezhető a legizgalmasabb párosításnak, amolyan háromesélyes ez a vidéki csata. A Szentes megszerezte első győzelmét a bajnokságban szerdán, miután 7-3-ra legyőzte a KSI-t, a pécsiek pedig a Debrecen ellen ikszeltek úgy, hogy a negyedik negyed előtt még 8-6-ra vezettek. Összeérni látszanak a pécsiek, és előbb-utóbb bizonyára megérkezik az első győzelem is, lehet, hogy már szombaton.

A szerdán az OSC-től pontot lopó Szeged könnyű feladattal áll szemben, odahaza fogadj a KSI-t.

Ebben a fordulóban nem közvetít bajnokit az M4 Sport, így irány az uszoda!

E.ON Férfibajnokság, 5. forduló, A csoport
A szombati program:

Debreceni VSE-Szolnoki Dózsa-Közgép – 16.30
VasasPlaket-A Híd-OSC-Újbuda – 18.00
Metalcom-Szentes-PVSK-Mecsek Füszért – 18.00
Contitech-Szeged-KSI – 18.30

A csoport állása:

1. OSC 10 pont
2. Szolnok 9 pont
3. Vasas 9 pont
4. Szeged 7 pont
5. Debrecen 7 pont
6. Szentes 3 pont
7. Pécs 1 pont
8. KSI 0 pont
 
-d-
Vízilabda hírek
ob 1