Szövetség

Az elnökség a kapitányok mellett

2016. szeptember 21. 14:46

A Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi ülésén Benedek Tibor és Bíró Attila is értékelte a többi közt az olimpiai szereplést, melyet mindketten csalódásként éltek meg. A testület néhány kérdés után egyhangúan fogadta el a beszámolókat. A férfiválogatott nem indul a Világligában.

Az elnökségi ülések a kapitányi beszámolókkal kezdődtek, mindenki írásos anyagot készített, amelyet minden szakember szóbeli kiegészítéssel tett teljessé.

„Nagyon erős csapatunk volt, egyénileg is mindenkivel felvettük a versenyt. Ezért is csalódás a végeredmény, hiszen az érem simán benne volt csapatban” – említette a riói ötödik helyezéssel kapcsolatban Benedek Tibor, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, akihez volt néhány kérdés, majd az elnökség egyhangúan elfogadta a beszámolót. Kiderült, férfiválogatottunk nem nevez a Világliga idei küzdelmeire. 

Női válogatottunk kapitánya, Bíró Attila elmondta, csalódás, hogy érem nélkül tért haza az együttes az olimpiáról, de a magyar válogatott erejét jelzi, hogy a kevés csapatok egyike, amely elkaphatja az olimpiai- és világbajnok Egyesült Államokat a jövőben. Beszámolóját egyhangúan fogadta el az elnökség.

Ezt követően az utánpótlás-válogatottak szakvezetői következtek.

„Remekül szerepeltek a játékosok, megérdemelten lettek bronzérmesek – mondta Horkai György a podgoricai ifjúsági vb kapcsán, majd megjegyezte, az új szabályok miatt 30-40 %-kal nagyobb az igénybevétel. A kapitány aztán a hollandiai junior Eb-kapcsán (itt ugye 7. lett a csapat az emlékezetes negyeddöntő miatt…) így vélekedett az elnökség előtt: „Minden idők legrosszabbul szervezett Európa-bajnoksága volt. Érdekes, hogy az ifi világbajnokság első három helyezettje itt nem jutott a négy közé, aminek az is az oka lehet, hogy a két világesemény nagyon közel volt egymáshoz.” Az olaszok elleni partit is kivesézte a szakvezető, aki elmondta: „Négybe kellett volna jutni. Strukturálisan ez a legjobb csapat, amellyel kapitánykodásom alatt dolgoztam.”

„A nyolc meccsből ötöt nagyon nehéz értékelni, de ezt már a sorsoláskor tudni lehetett, mert nagy a szakadék a legjobbak és a többiek között – vélekedett Faragó Tamás, a női junior Európa-bajnokságon hatodik helyen záró csapat kapitánya. – Felkészült edzőkkel találkoztam, sok helyen rájöttek, érdemes a női vízilabdába energiákat fektetni. Bár a mi korosztályunkat lyukasnak mondhatjuk, vannak tehetségek, akikre lehet építeni.”

Ezeket a beszámolókat szintén elfogadták, majd afféle szakmai fórummá változott az ülés – kiindulva abból a kérdésből (feltevője Molnár Tamás), amely arra vonatkozott, hogy az idén az igazán tétmeccseken rossz aránnyal teljesítettek csapataink. Több javaslat és észrevétel is felvetődött, amelyek kidolgozásában maradtak a felek.

Végül a 2020-as Európa-bajnokság előkészületeiről esett szó, a liga javaslatait hallgatták meg, s a tagfelvételi kérelmeket bírálták el a jelenlévők.
Szövetségi hírek
elnökségi ülés