cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Jön az újabb világverseny, ők mennek a junior Eb-re!

2016. szeptember 5. 10:30

Horkai György és stábja kijelölte, kikre számít a szombaton, Hollandiában kezdődő junior Európa-bajnokságon.

Még nincs vége a nyárnak, egy nagyon komoly utánpótlás-viadal még előttünk áll, és reménykedhetünk a jó szereplésben is, látva a magyar válogatott erejét.

Szeptember 11. és 18. között Hollandiában rendezik a junior Európa-bajnokságot. Faragó Tamás már korábban kijelölte a keretet, Horkai György és Kis István a podgoricai vb végén ismertette a névsort (a szakmai munkát segítette Tóth Kálmán is az elmúlt hónapokban, valamint Bors László, aki a kapusokkal foglalkozott). Meg kellett ugyanis várni, míg a mindkét fronton szereplő játékosok „végeznek” Montenegróban.

Végül négy olyan pólós lesz a hollandiai keretben, akik már egy vb-bronzzal a zsebükben játszanak az Eb-n. Nagy Ádám szereplése nem volt kérdéses, hiszen ő már a felnőtt válogatott bő keretébe is rendszeresen meghívót kap. A két balkezes, Vadovics Viktor és Burián Gergő fiatalabbként is kiharcolta a részvételt, mindketten vezérek voltak Podgoricában is, sokat vár tőlük a stáb Hollandiában is. Rajtuk kívül a centerként villogó Teleki András utazik még „ifistaként” az Eb-re.

Mind a négyen szerdáig pihenőt kaptak Horkai Györgytől, de aztán jönni kell vissza, már csak azért is, mert vissza kell szokni a „normális” vízilabdára, hiszen az Európa-bajnokságon nem a kísérleti szabályok mentén játszanak, marad a hat a hat elleni játék.

Ami a keret többi tagját illeti: Vogel Soma szereplése teljesen egyértelmű volt a kapuban, mellette Sólyomvári Márton utazik kapusként a tornára.

Lukács Dorián
követheti testvérét, már ami az éremszerzést illeti: Ábel Podgoricában, ő védőként Hollandiában érhet el jó eredményt, és elsősorban bekként számítanak a szakvezetők Sélley-Rausher Domonkosra is.

Centerként Teleki András mellett a Vasas játékosa, Simon Henrik utazik, aki szintén remek munkát végzett a felkészülés során.

Ott lesz az Eb-n Biros Barnabás is, valamint az Isztambulban két éve egyaránt ifi világbajnoki címet szerző Csacsovszky Erik és Szatmári Kristóf is, no és az akkor szintén aranyérmes, azóta pedig már a felnőtt válogatottban bizonyító, a riói olimpián is szereplő Manhercz Krisztián.

Nem rossz névsor!

A hollandiai Európa-bajnokságra utazó keret:

Vogel
Soma, Sólyomvári Márton – kapusok

Nagy Ádám, Sélley-Rauscher Domonkos, Lukács Dorián, Teleki András, Simon Henrik, Vadovics Viktor, Burián Gergely, Biros Barnabás, Szatmári Kristóf, Csacsovszky Erik, Manhercz Krisztián – mezőnyjátékosok

Szövetségi kapitány: Horkai György
Edző: Kis István

Az U19-es férfitorna csoportjai:

A csoport: Szerbia, Olaszország, Németország, Törökország
B csoport: Horvátország, Oroszország, Grúzia, Azerbajdzsán
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Románia, Szlovákia
D csoport: Görögország, Magyarország, Montenegró, Málta

-dobos-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior válogatott
u19-es
97-es korosztály
horkai györgy
kis istván