cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Szoros vereség Szerbiától

2016. augusztus 27. 18:02

A miskolci Mento-kupán remek kezdés után a rivális vette át az irányítást, s végül 12–10-re nyert. A mieink a vasárnapi zárónapon Montenegró ellen mérkőznek.

A junior Európa-bajnokságra készülő válogatottunk a németek legyőzés után szombaton Szerbia ellen játszott a miskolci Mento-kupán. A találkozót remekül kezdték a mieink, közülük is kiemelve Szentesi Dániel, akinek 35 másodperc elég volt arra, hogy két klasszikus centergóllal bizonyítsa tehetségét. Igen ám, de innen az ellenfél percei következtek, hiszen a második negyed második percében már 2–5 állt a táblán…

Innen végig a rivális vezetett. A harmadik negyed végéért kár, hiszen Sélley-Rauscher akciógóljával 7–9-ra zárkózott a csapat, ám a rivális az utolsó percben két góllal nyitotta szét újra az ollót. A negyedik menetre minden egy lapra feltéve keményítettek a fiúk, egy 3–0-as rohammal ott loholtak az ellenfél nyakán (Szatmári Kristóf duplája után Lukács Dorián volt eredményes), ám egyenlíteni nem sikerült, Nikola Radonics akciógólja mindent eldöntött.

A meccs első részében Csiszár Boldizsár védett, majd őt Vogel Soma váltotta a második félidőre, ebben a szakaszban csak három gólt kapott a válogatott. 

Holnap 12 órától az első napon a szerbeket legyőző Montenegró ellen ugranak vízbe a fiúk, azaz körbeverés esetén akár tornagyőztesek is lehetnek.
 
Kis István edző értékelése: "Fordulatos, nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk a szerbekkel. 2-0-s vezetésünk után a szerbek átvették az irányítást, és ez nagyjából ki is tartott a végéig. Ugyanakkor nagyon meg vagyok elégedve a fiúk hozzáállásával, akaraterejével, egy percig sem adták fel. Már volt, hogy négy góllal vezetett Szerbia, de ezután is mentek előre a srácok, és ennek nagyon örülök. Sajnos, sok elkerülhető buta gólt kaptunk, amiket odaajándékoztunk az ellenfélnek. Ők nem ajándékoztak nekünk egyet sem, nekünk dupla annyi energiát emésztett fel egy gól megszerzése, mint nekik, merthogy sokszor tőlünk kapták ajándékba. Egy-két játékostól sokkal többet vártam, mert most az Eb-csapatba kerülésért folyik a harc. Ennek látszódnia kell a vízben. Holnap Montenegró ellen játszunk, mindent beladunk majd, de még szombat este szurkolunk a 98-as válogatottnak."

Eredmény - Mento-kupa, Miskolc, 2. nap

Magyarország–Szerbia 10–12 (2–4, 3–5, 2–2, 3–1)
Gólszerzők:
Szatmári 4, Szentesi 3, Sélley-Rauscher, Csacsovszky E., Lukács, ill. Tankosics 4, Drasovics 3, Radonics 3, Ahdrin, Kasum

Montenegró-Németország 10-6 (4-0, 3-2, 0-1, 3-3)

A 3. forduló programja
Augusztus 28., vasárnap:


10:30 Szerbia–Németország
12:00 Magyarország–Montenegró

A magyar válogatott miskolci kerete:

Csiszár
Bodizsár, Sólyomvári Márton, Vogel Soma –kapusok

Baj Marcell, Biros Barnabás, Csacsovszky Erik, Kókai Tibor, Lajkó Márton, Lukács Dorián, Rábavölgyi Zsombor, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szalai Gábor, Szatmári Kristóf, Szentesi Dániel – mezőnyjátékosok

A junior Európa-bajnokság csoportjai:

A csoport: Szerbia, Olaszország, Németország, Törökország
B csoport: Horvátország, Oroszország, Grúzia, Azerbajdzsán
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Románia, Szlovákia
D csoport: Görögország, Magyarország, Montenegró, Málta


Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior-válogtaott
magyarország-szerbia
miskolc
mento-kupa