cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Ezüstérmes a junior-válogatott Podgoricában

2016. július 17. 19:54

A hollandok ellen 5 góllal nyert Kis István csapata, ezzel 3 győzelemmel és 1 vereséggel zárta az Eb-felkészülési tornát.

Jól sikerült a befejezés a 97-es válogatott számára a montenegrói felkészülési tornán, hiszen Hollandiát legyőzte a csapat, amely egyébként erősen megfogyatkozott szombaton.
Nagy Ádám eltiltás miatt hiányzott, Szentesi Dániel és Lukács Dorián pedig sérülés miatt maradt ki a hollandok elleni meccsből.

A két csapat között nagy a tudásbeli különbség, és ez meg is mutatkozott, Burián Gergő 5 gólt szerzett a meccsen, ezzel megint lépett egyet afelé, hogy az Eb-keret tagja legyen 98-as születésű játékosként. De így van ezzel Vadovics Viktor és Nagy Ádám is.

A többiek sem panaszkodhatnak, jól sikerült a torna, egyedül Montenegró győzte le a csapatot, igaz, a hazaiak akkor pihentebben foghattak neki a mérkőzésnek.

Jövő héten idehaza folytatódik az Eb-felkészülés. A kontinenstornát szeptember 11. és 18. között rendezik a hollandiai Alphenben.

Eredmény – Podgorica, junior felkészülési torna:


Magyarország-Hollandia 13-8 (2-1, 4-3, 3-1, 4-3)
Gólszerzők:
Burián G. 5, Vadovics V. 3, Teleki 2, Szatmári, Sélley-Rauscher, Simon H., illetve Vandenburg 3, Fisher, van Raven, Wierd, Vilems, Gabamasi

A magyar válogatott kerete a tornára:

Vogel
Soma, Sólyomvári Márton - kapusok

Szentesi Dániel, Lukács Dorián, Sugár Péter, Vadovics Viktor, Nagy Ádám, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Csacsovszky Erik, Burián Gergő, Teleki András, Simon Henrik, Lajkó Márton, Szalai Gábor. Edzők: Kis István, Tóth Kálmán

Korábban:

Magyarország–Szerbia 7-6
Magyarország–Montenegró 6-11
Montenegró–Hollandia 9-6
Szerbia–Ausztrália 12-5
Magyarország–Ausztrália 12-3
Szerbia–Hollandia 10-8
Hollandia–Ausztrália 5-4
Szerbia–Montenegró 10-9

A másik vasárnapi mérkőzésen: Montenegró–Ausztrália 13-5

A torna végeredménye:

1. Montenegró 9 pont
2. Magyarország 9 pont
3. Szerbia 9 pont
4. Hollandia 3 pont
5. Ausztrália 0 pont

-dobos-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior válogatott
u19-es
97-es korosztály
horkai györgy
kis istván