cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

A juniorok könnyedén megverték Ausztráliát

2016. július 16. 14:43

A 97-es válogatott megnyerte harmadik meccsét Podgoricában.

Sikerélménnyel zárult magyar szempontból már délelőtt a felkészülési torna, este ugyanis nem kell vízbe szállnia a mieinknek. Az első nap két meccset is vívott a csapat, Szerbia ellen győzött, Montenegró ellen este viszont kikapott Kis István csapata.

Aztán szombat délelőtt sikerült javítani, méghozzá elég rendesen, Ausztrália nem tudta megszorongatni a magyar csapatot, amelyben ezúttal a 98-as válogatottal az éppen Podgoricában rendezendő vb-re is készülő Burián Gergő volt a legeredményesebb, Sugár Péter, aki szintén a vb-re is készül, két gólt lőtt, Szalai Gáborhoz hasonlóan.

Volt egy kis adok-kapok a meccs második felében, erről is beszél Kis István edző.

„Kicsit döcögősen indult a meccs, de aztán magabiztosan tudtuk megnyerni a meccset. Voltak jó pillanatok, és persze hibák is. Az ausztrálok a végén nagyon nehezen viselték, hogy nem tudnak közelebb férkőzni, elszakadt náluk a cérna. Brutalitásért ki is állították az egyik ausztrált, Lukács Doriánnak ütött oda, akinek elkezdett ömleni a vér az orrából. Azóta megjárta a kórházat is, úgy tűnik, nem tört el az orra, csak egy hajszálér repedt meg. Később aztán mi is beleestünk egy hibába, pedig kértem, hogy ne vegyük fel a kesztyűt ezen a téren, ki tudja, ez hová vezetni. Nagy Ádámot viszont szintén brutalitásért állították ki, igaz, egyáltalán nem olyan mértékű volt a szabálytalansága. Örülök a győzelemnek, főleg, hogy kevés gólt kaptunk. Holnap a hollandok ellen van még egy meccs, amin megfogyatkozva állunk ki. Dorián nem játszhat, Nagy Ádámot eltiltják egy meccsről, és mint kiderült, ma a mérkőzés közben Szentesi Dani válla kiugrott, ő sem játszhat. Persze, ettől még a győzelem a cél” – foglalta össze a 97-es válogatott edzője.

A csapat holnap este érkezik haza, a fiúk hétfőre és keddre pihenőt kapnak, ezt követően folytatódik az Európa-bajnoki felkészülés. Az Eb-t szeptember 11. és 18. között rendezik a hollandiai Alphenben.

Eredmény – junior felkészülési torna, Podgorica:

Magyarország-Ausztrália 12-3 (2-1, 4-0, 3-1, 3-1)
Gólszerzők:
Burián 4, Sugár 2, Szalai 2, Nagy Á., Szatmári, Lajkó, Simon, illetve Rigoll, Robinson, Wolohan

A magyar válogatott kerete a tornára:

Vogel Soma, Sólyomvári Márton - kapusok

Szentesi Dániel, Lukács Dorián, Sugár Péter, Vadovics Viktor, Nagy Ádám, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Csacsovszky Erik, Burián Gergő, Teleki András, Simon Henrik, Lajkó Márton, Szalai Gábor

A torna további programja:

Július 16., szombat:


Ausztrália-Hollandia - 17.00
Montenegró-Szerbia - 18.45

Július 17., vasárnap:

Magyarország-Hollandia - 9.30
Montenegró-Ausztrália 11.15
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior válogatott
u19-es
97-es korosztály
horkai györgy
kis istván