cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Juniorválogatott: 4. hely Belgrádban

2016. július 3. 12:30

A 97-es válogatott vasárnap délelőtt 14-7-es vereséget szenvedett a házigazda Szerbiától a belgrádi hatcsapatos felkészülési tornán, de összességében remek tapasztalatokkal gazdagodott az erős viadalon.

Hasznos és nagyon fárasztó torna ért véget vasárnap délelőtt Belgrádban. A hat csapat mindegyike játszott egymással csütörtöktől, az így kialakult végeredmény alapján játszották a helyosztókat a hollandiai Európa-bajnokságra való felkészülést elősegítő tornán.

A mieink legyőzték Németország, Montenegrót, Szerbiát, a horvátoktól és a görögöktől viszont kikaptak. így a harmadik helyen zártak. Ez azt jelentette, hogy a horvátoktól és a görögöktől is vereséget szenvedő Szerbia lett a mieink ellenfele, vasárnap délelőtt.

Végig a hazaiak irányítottak, és ez sajnos gólokban is megmutatkozott.

A vége 14-7-es vereség, a magyar csapat a negyedik helyen zárt.
 
Horkai György szövetségi kapitány hosszabb értékelést adott a tornáról:

„Nagyon jó és hasznos torna volt, de ami még ennél is fontosabb, nagyon magas színvonalú. Fantasztikus mérkőzések, felnőtt szintű meccsek és teljesítményeket láttam. Már a torna előtt azt mondta, nem az eredmény az elsődleges, főleg amiatt, hogy egy hét után mentünk el Belgrádba, tehát még nagyon az elején tartunk a munkának. Ez meg is látszott, hiszen rettenetesen fárasztó volt a torna, napi két meccs egyébként sem könnyű, akkor meg pláne nem, ha az ellenfelek nagyon erősek.

Ami meglepett, hogy a görög válogatott mennyire jó, egészen kiváló játékot mutattak. Azt mondták, egy-két hete edzenek együtt, de ezt nem hiszem el, vagy ha mégis, akkor lehet, hogy az egész csapat egy klubból van, olyan előremutató volt a taktikai felkészültségük.


A horvátok is nagyon jók, kiváló centereik vannak, mint ahogyan Montenegró is jó, gyorsak, akárcsak a szerbek. Ők már egy hónapja együtt készülnek, ráadásul 15-20 játékos állt rendelkezésükre, forgatták is őket rendesen. Ennek ellenére meg tudtuk őket verni az első nap, mert a fiúk az egész hétvége alatt nagyon igyekeztek, akartak. De elfáradtak, és ez érthető, nem érheti őket komolyabb kritika. Jó, mondjuk, a mai vasárnapi meccs nem tetszett, a szerbek szinte mindig lefordultak, kicsit szétestünk.


Nekünk eddig jobbára állóképességi edzéseink voltak, a lövőerőnk elmaradt a többiekétől, de ezt be lehet hozni. Csináltunk nagyon jó dolgokat is, az emberhátrányos védekezésünk például egész jó volt, de még a munka elején járunk.


Fontos tudni, hogy öt olyan játékosunk volt a keretben, akik még nem játszottak nemzetközi mérkőzést, és ők is láthatták, ez azért más kategória. Itt villámgyors a játék, gyorsan kell reagálni, jobban oda kell tennie magát mindenkinek. Mi is keressük még a csapatot, amely jól szerepelhet az Európa-bajnokságon, most figyeltük az új kerettagokat, mennyire megilletődöttek, hogy dolgozzák fel a történteket, hogyan alkalmazkodnak a nemzetközi körülményekhez.


Látták, hogy bár barátságos mérkőzések voltak ezek, véresen komolyan vették a csapatok, a horvátok egy kicsit túlzásba is vitték, a döntőben tömegverekedés is volt a görögök és a horvátok között, gyakorlatilag a negyedik negyedben már mindenki a vízben volt.


Összességében ott tartunk, ahol kell, kielemezzük majd a tornát, a mérkőzéseket, a hibákat, amik természetesek voltak. Folytatjuk a munkát, szombaton Miskolctapolcán játszunk legközelebb meccset Románia ellen, aztán jövő héten a fiúk mennek Montenegróba, ahol a helyiek, Horvátország és Szerbia lesz az ellenfél.”

 
Kis István, a csapat edzője így nyilatkozott a torna után: 

"Ahhoz képest, hogy egy hete készültünk csak együtt a torna előtt, nagyon elégedettek lehetünk. Legfőképpen a szívvel, az akarattal, ami jellemezte a fiúkat. Ennek köszönhető, hogy több meccsen is négygólos hátrányból álltunk fel, és nyertünk. Persze, jobb lenne úgy nyerni mondjuk 2 góllal a végén, hogy végig mi irányítunk. Már csak azért is, mert egy világversenyen azért sokkal nehezebb mínusz négyről felállni, ha egyáltalán sikerül. A szerbek már nagyon régóta együtt készülnek, érthető, hogy kevésbé fáradtak el a torna végére, mint mi. Fogunk fejlődni, ez egyértelmű, sok munkával elérhetjük azt, ahol néhány csapat áll most, egy kicsivel előttünk. Dolgozunk, szombaton Románia ellen játszik a csapat, aztán megyünk Podgoricába. 


Fontosak ezek a meccsek, mert nyugodt szívvel akarunk kiutazni a világversenyre. Jó úton járunk. Az Eb-n nyolc-kilenc azonos képességű csapat lesz kint, bárki megnyerheti majd a tornát, egy-egy gól dönthet el rangadókat, reméljük, a mi javunkra."
 
A tornát egyébként a horvátok nyerték, igaz, a görögök elleni döntőben tömegverekedés tört ki, idő előtt, 3 és fél perccel a vége előtt lefújták a meccset.
 
(Köszönjük Vogel Gábor játékvezetőnek a gyors eredményközléseket a torna alatt.)

Eredmény – felkészülési torna, Belgrád, a 3. helyért:

Szerbia-Magyarország 14-7 (4-1, 4-3, 2-1, 4-2)
A magyar gólszerzők:
 Drasovics 4, Bursac 2, Radojevics 2, Tankosics 2, Jankovics, Toholj, Velkics, Lukics, illetve Sélley-Rauscher 2, Csacsovszky E. 2, Burián 2, Teleki
 
Az 5. helyért:

Montenegró-Németország 16-12 (5-2, 3-2, 2-3, 6-5)
 
A döntőben:

Horvátország-Görögország 11-9 (2-3, 5-4, 2-2, 0-0)


A torna végeredménye:
 
1. Horvátország
2. Görögország
3. Szerbia
4. Magyarország
5. Montenegró
6. Németország

A torna mérkőzései:

Június 30., csütörtök:


Horvátország-Montenegró 10-8 (1-1, 3-0, 3-4, 3-3)
Szerbia-Magyarország 12-13 (4-2, 5-2, 1-5, 2-4)
Németország-Görögország 6-14

Július 1., péntek:

Horvátország-Magyarország 11-9 (4-2, 2-1, 3-5, 2-1)
Szerbia-Görögország 10-11 (3-5, 3-3, 3-1, 1-2)
Montenegró-Németország 15-7 (6-2, 1-1, 5-3 3-1)

Magyarország-Németország 17-9 (5-2, 4-3, 6-4, 2-0)
Szerbia-Horvátország 12-10 (2-2, 3-1, 3-3, 4-4)
Görögország-Montenegró 12-12 (3-3, 2-3, 4-3, 3-3)

Július 2., szombat:

Szerbia-Németország 11-5 (3-0, 3-2, 3-2, 2-1)
Magyarország-Montenegró 11-10 (1-3, 3-4, 1-2, 6-1)
Horvátország-Görögország 10-8 (2-2, 2-4, 3-1, 3-1)

Görögország-Magyarország 14-8 (0-2, 3-2, 7-2, 4-2)
Szerbia-Montenegró 12-11 (4-3, 5-3, 2-2, 1-3)
Horvátország-Németország 16-9 (5-2, 3-3, 4-3, 4-0)
 
A magyar válogatott belgrádi kerete:

Vogel
Soma, Csiszár Boldizsár – kapusok

Nagy Ádám, Vadovics Viktor, Teleki András, Burián Gergő, Lukács Dorián, Sélley-Rauscher Domonkos, Lajkó Márton, Szatmári Kristóf, Rábavölgyi Zsombor, Simon Henrik, Baj Marcell, Csacsovszky Erik, Kókai Tibor

Edző: Kis
István
Szövetségi kapitány: Horkai György

-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior válogatott
u19-es
97-es korosztály
horkai györgy
kis istván