cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Szerb túra előtt a juniorválogatott!

2016. június 28. 21:03

Nagyon erős nemzetközi tornára utazik csütörtök reggel a 97-es válogatott. A hollandiai Eb-re készülő csapat hat meccset játszik Belgrádban.

Kis István és Horkai György irányításával egy hete elkezdte a felkészülést a szeptember 11. és 18. között a hollandiai Alphenben rendezendő Európa-bajnokságra a juniorválogatott.

„Kemény hetünk volt, de természetesen még nincsenek olyan fizikai állapotban a játékosok, mint majd amire később szükségünk lesz. Mindenki most kezdte a felkészülést, így ez a torna is elég hamar jött el, de nagyon hasznos lesz” – mondta Kis István edző.

„Jó kis erőfelmérő lesz, megnézzük, hol tartunk, meg azt is, hogy a többiek hol tartanak. Különleges a torna lebonyolítása, hiszen csütörtökön egy, pénteken és szombaton két-két meccsünk lesz, és aztán lesznek helyosztók is. Az első kettő játszik majd az 1. helyért, a 3. és a 4. a harmadikért, az 5. és 6. az ötödik helyért. Ez rendhagyó, de legalább egy komoly meccsel több lesz a lábakban” – tette hozzá Horkai György szövetségi kapitány.

Bizony komoly meccsek lesznek ezek: a szerb, a horvát, a montenegrói, a görög (ők csoportellenfeleink lesznek az Eb-n) és a német válogatott vesz részt a belgrádi tornán a mieink mellett.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

A 98-as ifjúsági válogatottból négyen is a csapattal tartanak, Nagy Ádám, Vadovics Viktor, Burián Gergő és Teleki András, nekik van sanszuk arra, hogy a montenegrói ifi világbajnokság mellett ott legyenek a juniorválogatott idei világeseményén is az utazókeretben.

A keretből ezúttal Szentesi Dániel és Kókai Tibor marad itthon. Mint a két szakember elmondta, Irmes Pál lemondta a válogatottságot, így ő nem tagja már a keretnek, a döntést tiszteletben tartják.

A csapat július 9-én a miskolci, magyar-brazil felnőtt válogatott meccs előtt felkészülési találkozót játszik Romániával, majd jön egy montenegrói torna, július 15-én és 16-án Szerbia, Montenegró és Horvátország lesz ott a magyar válogatott mellett.

Visszatérve a belgrádi tornára: csütörtökön reggel indul a csapat busszal, este pedig már a szerbekkel játszik. Pénteken délelőtt a horvátok, este a görögök vagy a németet, szombaton délelőtt a montenegróiak, este a görögök vagy a németek lesznek soron. Vasárnap pedig jönnek a helyosztók.

Sok sikert, jó munkát a csapatnak!

GU5A7989.JPGA magyar válogatott kerete:

Vogel
Soma, Csiszár Boldizsár – kapusok

Nagy Ádám, Vadovics Viktor, Teleki András, Burián Gergő, Lukács Dorián, Sélley-Rauscher Domonkos, Lajkó Márton, Szatmári Kristóf, Biros Barnabás, Rábavölgyi Zsombor, Simon Henrik, Baj Marcell, Csacsovszky Erik

Edző: Kis István
Szövetségi kapitány: Horkai György

-dobos-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior válogatott
u19-es
97-es korosztály
horkai györgy
kis istván