cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi
Női

Kisorsolták a hollandiai junior-Eb csoportjait

2016. június 4. 11:31

Az U19-es korosztály számára szeptember közepén rendezik az Európa-bajnokságot. A lányok és a fiúk is Hollandiában küzdenek majd.

A LEN illetékesei Budapesten, a Bajnokok Ligája Hatos Döntő keretében sorsolták ki a hollandiai kontinenstorna csoportjait. Az Európa-bajnokságot szeptember 11. és 18. között rendezik, a fiúk Alphenben, a lányok Goudában játszanak.

Horkai György csapata elég nehéz csoportba került, hiszen a görögök és a montenegróiak is erős nemzet, alaposan meg kell küzdeni a jó pozícióért. Faragó Tamás és Godova Gábor együttese az egyetlen ötfős csoportba nyert besorolást, így ennek a csoportnak a küzdelmei már szeptember 10-án elkezdődnek.
 
"Éppen kávézom, és eléggé keserű lesz a vége... Ez egy pokolian nehéz csoport, mondhatnám a halálcsoport. Montenegró és Görögország 97-es csapata is nagyon erős. Dehát nem tudunk mit tenni, rájuk kell készülni, és mivel nagy céljaink vannak, le kell őket gyűrni. Montenegróval találkozunk majd a felkészülés során, a görögökkel nem, ennek ellenére rájuk is nagyon készülünk. Nagy feladat lesz" - kommentálta a sorsolás eredményét Horkai György.
 
"Az orosz csapat nyilvánvalóan erős, ezzel együtt egy könnyű csoportba kerültünk. De mindenki tudja, hogy egy világversenyen a negyeddöntő a vízválasztó, az lesz a legfontosabb. Most nem tudjuk megmondani, hogy a csoportelsőség, mert természetesen arra törekszünk, milyen előnyökkel jár majd. Július 18-án kezdjük a felkészülést, alapvetően Budapesten dolgozunk majd, de a tervek szerint pár napra lemegyünk majd Martfűre. Elképzelhető, hogy egy háromnapos edzőtáborban is részt veszünk Hollandiában, illetve, ha a görögök megrendezik, akkor Athénban egy négycsapatos tornán is részt veszünk" - mondta el Faragó Tamás, a női juniorválogatott szövetségi kapitánya.

Az U19-es férfitorna csoportjai:

A csoport: Szerbia, Olaszország, Németország, Törökország
B csoport: Horvátország, Oroszország, Grúzia, Azerbajdzsán
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Románia, Szlovákia
D csoport: Görögország, Magyarország, Montenegró, Málta

Az U19-es női torna csoportjai:

A csoport: Olaszország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Bulgária
B csoport: Oroszország, Magyarország, Franciaország, Ukrajna, Horvátország
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Szerbia, Románia
D csoport: Görögország, Németország, Izrael, Törökország
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
Utánpótlás - Női junior válogatott
junior válogatott
u19-es
97-es korosztály
horkai györgy
faragó tamás