cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vámos Márton: „Lehet, hogy az utolsó támadás dönt”

2015. december 1. 10:26

Görögországban játszik kedden este a férfiválogatott. A játékosok bizakodóak.

Patraszban játssza az Európa-bajnokság előtti utolsó tétmeccsét a férfiválogatott, méghozzá a Világliga-selejtezők harmadik fordulójában. A majdani Eb-csoportellenfél elleni mérkőzés több szempontból is fontos lesz, főleg amiatt, mennyire tud bizonyítani a fiatal magyar válogatott.

A hétvégén BL-fordulót játszott a keret magja, egy egri, egy OSC-s és egy szolnoki játékost kérdeztünk a keddi mérkőzésről.

„Személy szerint aludtam egy nagyot, többet nem tudtam tenni” – mondta Erdélyi Balázs még vasárnap este arról, hogy lehet bírni a sűrű programot, tekintve, hogy egy nappal korábban Bajnokok Ligája-meccsen kellett bizonyítani a Barceloneta ellen.

„Tudtuk, hogy ez lesz, fel vagyunk rá készülve fizikálisan és mentálisan is. A görögök elleni meccs előtt a védekezésünket és az emberelőnyös figuráinkat csiszoltuk, mindkettő hatékonysága fontos lesz kedden este” – tette hozzá az Eger játékosa, aki szerint nem volt meglepő, hogy a görög válogatott gerincét jelentő Olympiakosz megverte a Rijekát a hétvégén a BL-ben.

„Nem hiszem, hogy a fáradtság döntő lesz, hiszen nekik is játszani kellett a hétvégén. Maximum annyival vannak könnyebb helyzetben, hogy nekik nem kell utazniuk. Fiatal csapattal megyünk, és már a románok elleni meccsen is lehetett érezni, hogy mindenki hajt, ahogy csak tud. Nagyon pörgős lesz a keddi meccs, reméljük vendéggyőzelemmel” – fogalmazta meg óhaját Erdélyi Balázs.

Bátori Bencére fontos szerep hárulhat kedden este, az OSC-ben jó formában játszik a világbajnok, erre készül most is.

„Nem vagyok fáradt, semmi extra nem történt, játszottunk egy BL-meccset. Jó hangulatban érkeztünk a válogatotthoz, vasárnap videóztunk egy hosszút, tornatermi edzés is volt, majd este a vizes edzés kis versengéssel. Az biztos, hogy nagyon nehéz lesz a találkozó, a világbajnoki harmadikról beszélünk. A méregfoguk a fór, az utolsó másodpercig kijátsszák az előnyöket, és a falat nagyon jól játsszák meg. Ami engem illet: szeretnék hozni egy olyan, védekezésben magabiztos, támadásban pedig jó játékot, amit a klubban.”

A Jug elleni idegenbeli BL-mérkőzésen nem tudott pontot szerezni a Szolnok, pedig ötgólos hátrányból egyenlített a negyedik negyed derekán. Vámos Márton három gólt lőtt Horvátországban, s miután a románok ellen négyet vágott, lassan megjegyezhetjük, kezdi idézni korábbi önmagát.

„Magamat sosem szoktam megítélni, de örülök annak, ha kívülről úgy látszik, most jól megy. A Jug ellen mondjuk szívesebben játszottam volna rosszabbul, csak nyertünk volna” – válaszolt a felvetésre a Szolnok játékosa.

„Játszottunk már Patraszban két éve, egy nagyon jó hangulatú meccset, ahol az utolsó másodpercben tudtunk nyerni. Lehet, hogy most is így lesz, és az utolsó támadással kell megnyerni a mérkőzést. Valószínű az emberelőny-emberhátrány mutatóban dől el a meccs, a görögöknek ez az erősségük. Úgy érzem, voltunk mi is annyi időt együtt az elmúlt időszakban, hogy jól menjenek már a fórjaink. Ha eggyel többet lövünk be, mint ők, és nem kapunk akciógólt, akkor jók vagyunk”
– summázta várakozásait Vámos Márton.
 
Benedek Tibor előzetesét ide kattintva lehet elolvasni.

Világliga-selejtező – 3. forduló:

Görögország-Magyarország - december 1., 20 óra (magyar idő szerint 19 óra)
Patrasz, vezeti:
Vojin Putnikovics (szerb), Andrej Franulovic (horvát)

A magyar válogatott kerete:

Nagy
Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE) – kapusok

Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Mezei Tamás, Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo) – mezőnyjátékosok

A csoport állása:

1. Görögország 6 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Románia 0 pont
4. Grúzia 0 pont

-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor