cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor szeretné, ha meglepődnének a görögök

2015. november 30. 11:47

Férfiválogatottunk elutazott Görögországba, ahol kedden fontos Világliga-selejtezőt játszik. A szövetségi kapitányt a vasárnap esti edzést követően faggattuk.

Elröpült az idő az előző, november 17-i, románok elleni selejtező után, máris itt az újabb feladat a nemzeti csapat számára. Amelynek tagjai igen erőltetett sorozat közepén vannak. Szombaton a tizenhármas keret tíz tagja Bajnokok Ligája-meccset játszott, ahonnan különböző élményekkel indultak a budapesti válogatott találkozóra. A szolnokiak ráadásul Dubrovnikból siettek az első és egyben az utazás előtti utolsó edzésre.

Az eredeti terveknek megfelelően Egerből Hárai Balázsnak is el kellett volna indulnia, a válla azonban megsérült, így helyette Bedő Krisztián került a keretbe. A magyar csapatok egyébként egy győzelemmel (Eger-Barceloneta 6-5) és két vereséggel (OSC-Recco 7-12, Jug-Szolnok 10-9) zárták a hétvégét.

„Mivel eddig csak az Eger és az OSC mérkőzését láttam, nincs még teljes állásfoglalásom, de talán ez a hétvége volt a legkevésbé jó élmény ezen az őszön. Bízom benne, hogy ezt nem visszük tovább magunkkal Athénba. Amit viszont viszünk, az Hárai Balázs sérülése, aminek természetesen nem örülök” – mondta Benedek Tibor a BL hétvége kapcsán.

„Bedő Krisztián csatlakozott a csapathoz, így nagyon hasonló lesz a keretünk a románok elleni mérkőzéshez. Ezek a játékosok játékban vannak, és az is fontos volt, hogy legutóbb a Szolnokkal tudtunk mérkőzéseket játszani, az nagy előnyt jelentett. Most ezzel az esti edzéssel tudtunk rákészülni a görög meccsre, a kinti edzés az mindig más. Nagyon bizakodó vagyok, mert ez a csapat nagyon egységes volt a hat szolnoki kétkapun és a két Világliga-selejtezőn. Úgy érzem, meg tudjuk verni ezt a görög csapatot, attól függetlenül, hogy ők nagyon jók. Viszont szerintem lelkesebbek vagyunk, mint ők”
– tette hozzá a szövetségi kapitány.

A görög válogatott gerincét az Olympiakosz Pireusz adja, amely szombaton 7-4-re legyőzte a Primorje Rijekát.

„Elképzelhető, hogy ezt a lendületet és pozitív élményt átviszik majd a keddi meccsre ezek a játékosok, viszont, ha meglátják majd, hogy a magyar válogatottban nincs ott a sok rutinos, idősebb játékos, akkor azt fogják gondolni, hogy most könnyebb dolguk lesz. Úgy érzem, ezt ki fogjuk tudni használni” – utalt arra Benedek Tibor, hogy ez a magyar válogatott bizony nagyon „harapós”.

„A görögök nagyon erősek az emberelőnyös helyzetekben, erre készülünk természetesen. Videóztunk az esti edzés előtt, majdnem az összes vb-n kapott emberelőnyüket megnéztük, nagyjából 40-et. Abból láttuk, mik a tendenciák, miket játszanak leginkább. Szeretném viszont, ha nem az előny-hátrány játékban dőlne el a meccs, az nekünk nem kedvezne” – így a kapitány.

A mérkőzésről nem lesz idehaza televíziós közvetítés, illetve a görög Novasports TV Channel adja majd a találkozót, elképzelhető, hogy valamely stream oldalon ezt majd tudjuk követni.

Világliga-selejtező – 3. forduló:

Görögország-Magyarország - december 1., 20 óra (magyar idő szerint 19 óra)
Patrasz, vezeti:
Vojin Putnikovics (szerb), Andrej Franulovic (horvát)

A magyar válogatott kerete:

Nagy
Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE) – kapusok

Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Mezei Tamás, Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo) – mezőnyjátékosok

A csoport állása:

1. Görögország 6 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Románia 0 pont
4. Grúzia 0 pont

-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor