cover image
Egyéb

Isten veled, Miki bácsi!

2015. november 25. 15:35

88. életévében elhunyt Fejér Miklós, a magyar vendéglátás legendás alakja, a magyar vízilabda egyik legnagyobb szurkolója, állandó támogatója. Szövetségünk osztozik a család gyászában.

Szomorú telefon érkezett. dr. Kemény Dénest hívta Fejér Miklós Judit lánya a hírrel, miszerint édesapja 88. életévében ma hajnalban elhunyt. A Magyar Vízilabda Szövetség elnökét is megrázta a hír, a részvétnyilvánítás után emlékképek kerültek elő. Emlékképek, amelyek a magyar vendéglátás legendás alakjáról, a híres Sipos Vendéglő tulajdonosáról, Óbuda díszpolgáráról, akinek életéről még könyv is megjelent. Nem véletlenül, hiszen szakmája olimpiai bajnokának tartották.
fejermiklos.jpg„Miki bácsi gyönyörű, lelkének, gondolkodásmódjának aktív, rendkívül élménydús életet tudott élni – emlékezett dr. Kemény Dénes. – Magát igazi drukkernek nevezte, amelyből persze sok van, na de egy ilyen csupaszív vendéglőst, akihez Puskás Öcsiéktől, a legendás Aranycsapattól kezdve voltaképpen a teljes magyar sport jeles képviselői jártak, keresve sem találni. Mi, vízilabdázók is rendre a vendégei voltunk, nem véletlen, hogy 2000 óta minden karácsonyi vacsoránkat december 23-án teljes válogatott stábostul, feleségestül, barátnőstül nála tölthettük. Őszintén örült, hogy velünk lehetett egy egész estét.”
Kemény doktor egy legendás sevillai estét is felelevenített, amikor is az 1997-es Európa-bajnoki diadalt ünneplő a dobogó tetején a játékosok kiszúrták Miki bácsit a lelátón, s rázendített a 13 friss aranyérmes a „Csíki-mártás!” kórusra, ezzel megköszönve a sok finomságot, az önzetlen szeretetet. „Volt egy rántott hortobágyi palacsintája, amelyhez ő maga találta ki a céklás-tejfölös mártást, amelyet Csíki-mártásnak keresztelt el. Akkoriban ez újdonságnak számított, büszkén mesélte mindannyiunknak, a srácoknak meg nagyon ízlett. Ugyanezen az Európa-bajnokságon a magyar-spanyol döntetlen után négyezer hazai drukker tapsolta meg őt, amikor összehajtható kis magyar zászlójával a saroklelátón egyedül rákezdett a Ria-Ria-Hungáriára. Végigélhette saját elkötelezettségét, boldog volt, és mi is, hogy ismerhettük.”
A Magyar Vízilabda Szövetség osztozik a család gyászában.
Vízilabda hírek
Fejér Miklós