cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bujka Barbara: „Kezdjünk úgy, mint az olaszok ellen”

2015. november 24. 9:21

A vb-ezüstérmes hollandok ellen szeretné megszerezni második győzelmét a női válogatott kedden este a Világliga-selejtezőben.

Fontos szerepe lesz Bujka Barbarának a Hollandia elleni Világliga-selejtezőn, hiszen ő lesz az egyik centerünk, aki a kemény, megtermett bekkek között kell, hogy érvényesüljön. Még a hétfői délelőtti edzés végén kérdeztük, mit vár a találkozótól és hogy s mint most a társaság.

„Köszönjük, jól vagyunk. Fáradtan érkeztünk, a kupanegyeddöntők után bajnokit játszottunk, sűrű ez az időszak, de mostanra egészen felpörögtünk, nagy lelkesedéssel várjuk a keddi meccset a hollandok ellen, akiket jól ismerünk”.

Bíró Attila szövetségi kapitány tekintettel volt az erőltetett menetre (volt egy terheléses vizsgálat is a városmajori szívklinikán), ezért a szombati két edzés helyett csak egyet tartott és a vasárnapot is megkapták a lányok. S hogy mivel telt a Szentes játékosának vasárnapja?

„Pakolással elsődlegesen, mert felcuccoltam Pestre. Az elkövetkezendő két hónapban gyakorlatilag többet kell itt lennem, így csak néhány vizsgára utazom majd le, Szegedre. Szóval berendezkedtem vasárnap, emellett sütögettem.”

Bizony, mákos süteményt, amelyből természetesen a hétfői edzésre is vitt a válogatott kiválósága, a sorok írója tanúsíthatja, hogy jól sikerült. Meg is egyeztünk, reméljük, „mákunk lesz” majd kedden. Már ha szükség lesz rá, mert az igazán szép az lenne, ha magabiztos magyar válogatott játszana a Világliga-selejtezőn, ahol a szerencsére már nem lenne szükség.

„Az olaszok ellen szerintem jól játszottunk, a fórokkal nem volt baj. Most a hollandok védekezésére helyeztünk nagyobb hangsúlyt, ők egy kicsit másképp játszanak, a kilépéseket máshogy csinálják. Emellett a mi védekezésünkben az lesz fontos, hogy ne érvényesüljön a kétcenteres játékuk, fontos lesz, hogy ne kapjunk sok kiállítást” – tudtuk meg, mire kell legjobban figyelni.

„Ha úgy tudunk kezdeni, mint az olaszok ellen, az tökéletes lenne. Emellett fontos lesz, hogy a harmadik negyedben ne fáradjunk el. Végig kell majd koncentrálni, ez nem is kérdés, mégiscsak a világbajnoki ezüstérmesről van szó, a keretük a vb-hez hasonló, talán egy valakinek tört el az ujja a Kirishi-kupán. Magamtól azt várom, hogy összességében jobban kijöjjön a centerjáték a mérkőzésen. Az ember nem felejt el vízilabdázni, amikor folyamatosan kontrákat kap, mint az olaszok ellen például, inkább alkalmazkodni kell a játékvezetői stílushoz” – tette hozzá Bujka Barbara.

Aki elmondta, bár az Európa-bajnoki szereplés a kulcskérdés, arra készül a válogatott, a Világliga-selejtezők során nagyszerű lenne három győzelemmel zárni az első szakaszt, akkor ugyanis nagy önbizalommal kezdődhetne a januári menetelés.

A harmadik meccset december 8-án játssza majd a válogatott Franciaországban, oda Kínából, Sanghajból utazik majd a válogatott egy 17 fős kerettel. Azt a csapatot majd a hollandok elleni mérkőzést követően jelöli ki Bíró Attila. A lányok a hétvégi BENU Magyar Kupa négyes döntője után indulnak majd Kínába.

Valóban fárasztó időszak, de hát ezért vízilabdáznak a lányok. Kedden este pedig kaphatnak egy újabb megerősítést, hogy jó úton járnak.

Világliga-selejtező:

Magyarország-Hollandia – Hajós-uszoda, 18 óra – a belépés ingyenes, TV: M4 Sport
 
-ds-
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
bujka barbara