cover image
Egyéb

Az Eger nem adott esélyt a Szegednek

2015. október 7. 21:48

Az E.ON férfibajnokság rangadóján a hazaiak 15–7-re kiütötték az Euro Kupa-menetelés miatt fáradt ellenfelüket. Hosnyánszky Norbert visszatért a medencébe!

Rangadó.

Egyértelműen rásüthettük a jelzőt az Eger–Szeged csatára. Mind a két csapat a legjobb négy közé tör (vagy feljebb!), mind a két csapat a nemzetközi porondon is komoly terveket szövöget. Igen ám, de amíg a hazaiak eddigi „pihentek” a Bajnokok Ligájában, mert nem kell selejtezniük, addig a vendégek az elmúlt héten öt nap alatt hat mérkőzést is vívtak. Avagy nem titkoltan fáradtak voltak.

Hogy mi sült ki ebből?

Az amúgy is erősebbnek vélt egriek magabiztosan nyertek. A szerencsés kimenetelű autóbalesetből felépült, a medencébe visszatért Honyánszky Norbert lőtte az elsőt, majd Borisz Vapenszki a másodikat. A Szeged igyekezett tartani magát, a védekezése nem is volt rossz, elől azonban képtelen volt mit kezdeni a hazai védelemmel. A nagyszünetig csupán Varga II Zsolt ötméterese (Lukas Seman harcolta ki) után szerzett gólt.

A folytatásban végképp elfáradt Varga Péter együttese, az egriek „kinyitották az ollót”, egészen 7–1-ig, majd 11–3-ig meneteltek. Az utolsó, laza negyedben kilenc gól született (5–4), szó sem volt feszültségről, keménykedésről – ez a rangadó ilyenre sikeredett. Várhatóan majd Szegeden jóval szorosabb lesz az ütközet.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője:

„Két negyedig volt reálisan rangadó a rangadó, a Szeged elfáradt, a hat meccs mégiscsak hat meccs. Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen ellenfelünk mégiscsak egy erős csapat. A játékkal viszont nem lehetek elégedett.”

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője:

„Bíztam abban, hogy két nap alatt ki lehet pihenni hat meccset – nos, bebizonyosodott, hogy nem lehet. Pláne nem egy Eger-szintű csapat ellen. Másfél negyedig fejben ott tudtunk lenni, de aztán elfáradtunk, nem tudtunk koncentrálni, ez pedig hozta a fizikai fáradtságot is. Rengeteg rossz döntést hoztunk, amit az Eger kihasznált. Ezúttal ennyire tellett tőlünk, erőltetett menetben vagyunk.”

Hosnyánszky Norbert, az Eger játékosa:

„Nem vagyok százszázalékos állapotban, körülbelül hatvannál járok fizikálisan. A sérüléseim úgy ahogy rendbe jöttek, de van mit bepótolnom. Jó volt visszatérni a medencébe, hiszen az én közegem a víz. Jól ment a játék, ez lökést tud adni a folytatásra. Az elején jobban oda kellett volna koncentrálni, sajnos döcögött a játék, nem kérdés, egy ilyen rangadóra máskor jobban rá kell már az elején hangolódnunk. A Szeged jó csapat, jól szerepel az Euro Kupában, így mondhatjuk, rangadót nyertünk.”


Eredmény – E.ON férfibajnokság, A csoport, 3. forduló
ZF-Eger–Szeged-Diapolo 15–7 (2–0, 2–1, 6–2, 5–4)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 3, Hárai 2, Vapenszki 2, Angyal 2, Szivós, Erdélyi, Lőrincz, Zalánki, Milos Csuk, Csucskovics, ill. Pellei 2, Chilkó, Kiss Cs., Varga II Zs., Palotás, Kunac
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt mai eredmények
A csoport
Szolnoki Dózsa-Közgép–Kaposvári VK 16–1 (2–0, 4–0, 3–1, 7–0)
Gólszerzők:
Younger 3, Mitrovics 3, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Madaras, Mezei, Fülöp, Kis G., Jansik D. Hangay Z., ill. Juhász-Szelei

B csoport
FTC-PQS Waterpolo–RacioNet-Honvéd 7–8 (1–1, 1–2, 4–3, 1–2)
Gólszerzők:
Marko Csuk 5, Avramovics, Marnitz G., ill. Fejős 2, Kalanovics 2, Kovács Gergő 2, Simon R. 2

A-Híd-OSC-Újbuda–VasasPlaket 16–7 (5–0, 5–1, 2–4, 4–2)
Gólszerzők:
Decker Á. 6, Bátori 3, Salamon 3, Graham, Bundschuh, Nagy Á., Német, ill. ifj. Mészáros Cs. 2, Bencz, Burián, Bóbis, Gyárfás, Takács A.



Vízilabda hírek
eger
szeged
férfibajnokság