cover image
Egyéb

Elvitte a Honvéd a pontokat a Népligetből!

2015. október 7. 21:21

Az E.ON férfibajnokságban némi meglepetésre az alaposan átalakult, megfiatalított vendégek nagy csatában 8–7-re legyőzték a Fradit. Az OSC a Vasast verte meg magabiztosan (16–7), Decker Ádám hat lövésből hat gólt szerzett.

A férfibajnokságban az Euro Kupában remeklő Ferencváros a Honvédot fogadta. Varga Zsolt nem volt könnyű helyzetben: sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot a Katonás Gergő, Pohl Zoltán, Joel Swift trió, és Jansik Szilárd sem volt százszázaléákos állapotban. Ráadásul alapból fáradt a társaság, az elmúlt héten négy nap alatt lejátszott hat nemzetközi kupameccs sokat kivett a játékosokból. Ennek ellenére is győzelmet várt a mester csapatától. Igen ám, de Vad Lajos nem először bizonyítja, hiába kell sokszor újra kezdeni az építkezést, képes valamit előhúzni a cilinderből. Ezúttal is egy jól összerakott Honvéd tette a dolgát becsülettel, és ahogy kell, kíméletlenül kihasználta ellenfele hibáit.

A zöld-fehérek kapaszkodtak, az Ek-selejtezőn is remeklő Marko Csuk vezérletével egyenlített, feszült, izgalmas volt a parti. Gerendás György piros lapot kapott a negyedik negyed elején, érezhető volt, könnyen előfordulhat, egyetlen gólt dönt majd. Így is lett. Igaz, a Honvéd 8–6-ra is vezetett, mert új igazolásai remekül játszottak, a régiek remekül játszottak, György Dávid pedig a kapuban igazolta tehetségét, a kapujára menő 17 lövésből tizet megfogott, azaz 59%-os mutatóval járult hozzá csapata remek győzelméhez.

A másik fővárosi mérkőzésen az OSC Decker Ádám és Bátori Bence duplájával, valamint Kevin Graham találatával már az első negyedben ellépet 5–0-ra a Vasastól, és a nagyszünetre 10–1-re növelt az előnyét. Barabás Botond remekül védett, 86%-nál járt ekkor (végül 63-mal zárt), csupán ifj. Mészáros Csaba volt képes túljárni az eszén. Az angyalföldiek védelmében mindenképpen meg kell említeni, hogy 24 órával a partit megelőzően éles mérkőzést játszott a Szőnyi úton a Debrecennel (az 1. fordulóból elhalasztott találkozó volt), amelyet 9–8-ra nyert meg.

A folytatásban is a bajnoki ezüstérmes, BL-meccsre is készülő Vincze Balázs-csapat akarata érvényesült, Decker Ádám megállíthatatlannak bizonyult, hat lövésből hat gólig jutott (!) – a vége 16–7 lett.


Eredmény – E.ON férfibajnokság, B csoport, 3. forduló

FTC-PQS Waterpolo–RacioNet-Honvéd 7–8 (1–1, 1–2, 4–3, 1–2)
Gólszerzők:
Marko Csuk 5, Avramovics, Marnitz G., ill. Fejős 2, Kalanovics 2, Kovács Gergő 2, Simon R. 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda–VasasPlaket 16–7 (5–0, 5–1, 2–4, 4–2)
Gólszerzők:
Decker Á. 6, Bátori 3, Salamon 3, Graham, Bundschuh, Nagy Á., Német, ill. ifj. Mészáros Cs. 2, Bencz, Burián, Bóbis, Gyárfás, Takács A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)


Már közölt mai eredmény, A csoport

Szolnoki Dózsa-Közgép–Kaposvári VK 16–1 (2–0, 4–0, 3–1, 7–0)
Gólszerzők:
Younger 3, Mitrovics 3, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Madaras, Mezei, Fülöp, Kis G., Jansik D. Hangay Z., ill. Juhász-Szelei




Vízilabda hírek
ftc
honvéd
osc
vasas
férfibajnokság