cover image
Egyéb

Változás az Euro Kupában - a Fradi Nápolyban, a Szeged Splitben küzd tovább

2015. október 5. 8:54

A vasárnapi információktól eltérően más a sorozat következő selejtezőkörének beosztása - de a két magyar együttes így is más csoportban harcol a továbbjutásért. Varga Zsolt csapata Olaszországban, Varga Péter együttese pedig Horvátországban harcolhat a továbbjutásért.

A belgrádi Európa-bajnoki sorsoláson a LEN vezetői a férfi Euro Kupa további menetrendjét is közölték. Eszerint a két csoport négy-négy továbbjutóját úgy tették össze, hogy az első és negyedik helyezettekhez teszik hozzá a másik csoport második és harmadik helyezettjét, és fordítva. Igen ám, de aztán mégsem így lett, a LEN hivatalos oldala szerint az 1-3. és a 2-4. helyzetteket tették egybe. A két helyszínre is fény derült: Nápoly és Split lesz a házigazda.

Nézzük a két csoport végeredményét:

A csoport, Budapest:
1. Ferencváros, 2. Szeged, 3. Acquachiara (olasz), 4. Jadran Split (horvát)

B csoport, Split: 1. Mornar Split (horvát) 12 pont, 2. Kazany (orosz) 12 pont, 3. Canottieri Napoli (olasz) 9 pont, 4. Kirishi (orosz) 9 pont

Végül így alakul a 2. selejtezőkör (2015. október 16-18.) beosztása

C csoport, Nápoly:
Ferencváros, Kazany, Acquachiara (rendező), Kirishi

D csoport, Split: Mornar Split, Szeged, Canottieri Napoli, Jadran Split (rendező)


A két négyes csoportban továbbra is tornarendszerben játszanak, kérdés, kik lesznek a házigazdák. Mindkét csoportból két-két csapat jut tovább, ahol csatlakozik a mezőnyhöz a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőjét elveszítő négy együttes.
Vízilabda hírek
ftc
szeged
euro kupa