cover image
Egyéb

EK: a Fradi győzelemmel hangolt a Szegedre

2015. október 3. 12:08

A Ferencvárosnak nem okozott gondot a német Esslingen legyőzése az Euro Kupa-selejtező negyedik játéknapjának délelőttjén.

Az első három nap után már eldőlt, hogy mindkét magyar csapat továbblép az Euro Kupa következő körébe, már csak az volt a kérdés, hogy hányadik helyen teszik ezt, erre adott választ részben elsőként a szombati játéknap.

A Fradi a német Esslingennel játszott, Robin Finkes gólja volt az első, hogy aztán Aidan Roach egyenlítő találata után újra betaláljanak a németek (1-2). Sokáig állt aztán a játék egy vitatott szituáció miatt, Tóth Márton gólt lőtt, de 5 méterest ítéltek a játékvezetők, Marnitz Gergő aztán persze belőtte (2-2).

A Kotor elleni meccshez hasonlóan ezúttal is Vogel Soma kezdett a kapuban, a kezdeti kihagyások után többször közbe is avatkozott az első negyedben, ennek, na meg a feljavuló támadójátéknak köszönhető, hogy a 7. percben már 5-2 volt az állás.

Aztán kihagyott a figyelem többször is védekezésben, a második negyed elején már 5-4-re zárkóztak a németek. Nem igazán állt össze a Fradi játéka, van der Bosch már az ötödik gólt szerezte a negyed 3. percében. Marko Csuk rázta aztán meg magát, két góljával 8-5-re húzott el a Ferencváros.

Még egy gól belefért a németeknek a nagyszünetig, hogy aztán a fordulás után egy villámgyors hazai támadás végén Nyéki Balázs lőjön gólt (9-6). Ez meg kellett, hogy adja az alaphangot a folytatásra, nem úgy gondoltuk, hogy a németeknek, de Syka kapufás bombagóllal válaszolt.

A negyed derekán több megúszás miatt jó szériát produkált a Fradi, 12-8-nál először vezetett néggyel. Valentin Finkes gólja után Gárdonyi András állt be Vogel Soma helyére. Hektikus volt a negyed, amúgy az egész meccs is, 7-4-es részeredményt hozott a harmadik szakasz, így 5 gólos előnnyel várhatta a végjátékot a Fradi.

Három és fél perc alatt ezt hárommal toldotta meg ezt Varga Zsolt csapata, 19-10-nél már a szépségre is figyelhetett a Ferencváros.

A vége egy 7-0-s utolsó negyed és 22-10-es végeredmény.

Varga Zsolt, a Ferencváros edzője: „Két negyedik nem találtuk a megfelelő ritmust védekezésben, tényleg idegfeszítő tud ez lenni. Persze, ez már az ötödik meccsünk volt, nyilvánvaló, hogy előfordul, hogy kihagynak a játékosok. Mindenki arra gondolt valószínű, hogy ez egy könnyebb meccs lesz, ezért is lanyhulhatott a figyelem. A németek délelőtt mindig jól játszanak egyébként. Biztos izgalmas lesz a Szeged elleni meccs, a nézők jól fognak szórakozni.”

Nyéki Balázs, a Ferencváros játékosa: „Fizikálisan erősek voltak a németek az elején, de erőnlétben jobban bírtuk, a második félidőben felőröltük őket. Az utolsó negyedben kicsit megszórtuk őket. A fejekben talán már az esti meccs járt. A Szeged tét nélkül játszhat, ebben előnyben vannak, meg az is látszik, hogy ők valamivel előttünk járnak. Ha másban nem, abban igen, hogy náluk mindenki egészséges.”

Eredmények – Euro Kupa, selejtezőtorna, 4. játéknap:

Ferencváros-PQS-Waterpolo-Esslingen (német) 22-10 (5-3, 3-3, 7-4, 7-0)
Népliget, vezette:
Balzan, Colominas

FTC: Vogel Soma – Avramovics 1, Nyéki 4, Pohl 1, Csuk 5, Roach 1, Swift 2. Csere: Gárdonyi (kapus), Marnitz G. 4 (1), Tóth M. 3, Dőry, Vogel Simon 1. Vezetőedző: Varga Zsolt

Esslingen: Ravanbach – Rothfuss, van der Bosch 3, Nossek 1, Syka 1, Hadar, R. Finkes 1. Csere: Glaser 1, Hechler 1, Michalko 1, V. Finkes 1.

Gól/emberelőny: 3/9, illetve 1/8
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: Dőry (26.), illetve Hadar (11.)

Jadran Split (horvát)-Acquachiara (olasz) 5-11 (2-2, 1-2, 1-2, 1-5)
Gólszerzők:
Milardovic 3, Vranjec, Divkovic, illetve M. Luongo 2, Ferrone 2, Valentino 2, M. Korolija, Marziali, Lanzoni, Gitto, Perez
 
A pillanatnyi állás:

1. Ferencváros 13 pont (5 meccs)
2. Acquachiara 10 pont (5 meccs)
3. Szeged 9 pont (4 meccs)
4. Jadran Split 6 pont
5. Strasbourg 3 pont
6. Primorac Kotor 0 pont
7. Esslingen 0 pont

További program:

12:20: Szeged-Diapolo-Primorac Kotor (montenegrói) (Digi Sport1 élő)
17:00: Primorac Kotor (montenegrói)-Esslingen (német)
18:40: FTC-PQS-Waterpolo-Szeged Diapolo (Digi Sport2 élő)
20:20: Strasbourg (francia)-Jadran Split (horvát)

Október 4., vasárnap:

09:00: Strasbourg (francia)-Primorac Kotor (montenegrói)
10:40: Szeged-Diapolo-Jadran Split (horvát) (Digi Sport1 élő)
12:20: Acquachiara (olasz)-Esslingen (német)
 
-dobos-
Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros
szeged