cover image
Egyéb

Ünnepelt a tízéves KÓPÉ ÚVSE

2015. szeptember 15. 9:51

Egész napos rendezvényen, a Nálad a labda nevet viselő programmal köszöntötte megalakulásának tizedik évfordulóját a KÓPÉ Úszó- és Vízilabda Sportegyesület Szentendrén, a múlt szombaton.

A nap során rendeztek egy vízilabdakupát, amelyet négy csapat részvételével írtak ki a 2004-es korosztály számára. A Győri Vízisport Egyesület, az Oázis SC, a Tatabányai Vízmű SE és persze a KÓPÉ ÚVSE vett rajta részt. A torna szabályai megegyeztek az idei Kőnigh György Gyermek 2004-es bajnokság szabályaival, tehát a sorozatra való felkészülést is jól szolgálta.

Eredmények:

 
KÓPÉ ÚVSE-Oázis SC 17-6
Győri Vízisport Egyesület-Tatabányai Vízmű SE 0-26
KÓPÉ ÚVSE-Tatabányai Vízmű SE 6-16
Győri Vízisport Egyesület-Oázis SC 14-5
Tatabányai Vízmű SE-Oázis SC 14-6
KÓPÉ ÚVSE-Győri Vízisport Egyesület 26-1

A meccsek a szokásos "utánpótlás ritmusban" zajlottak, ahogy kezdett szétnyílni az olló, úgy kaptak kedvet az előnyben lévő csapat játékosai a játékhoz és velük ellentétben kedvetlenedtek el a hátrányban játszók. Így alakult ki többször a reálisnál jóval nagyobb arányú győzelem. Egy dolog azonban biztos! Minden csapat, minden játékos fejlődött ez alatt a néhány mérkőzés alatt önmagához képest.

A torna végeredménye:
 
1. Tatabányai Vízmű SE
2. KÓPÉ Úszó-, Vízilabda Sportegyesület
3. Győri Vízisport Egyesület
4. Oázis SC

Különdíjasok:
 
Gólkirály: Nagy Ákos (Tatabányai Vízmű SE) 24 góllal, ő a Reklám Eszköz Kft. kupáját kapta meg. 
A legjobb kapus: Szabó András (Tatabányai Vízmű SE), ő a CIB Bank szentendrei fiókjának kupájában részesült.
A legügyesebb leány játékos: Dobos Csenge (Győri Vízisport Egyesület), ő a Neo Logistic Kft. kupáját kapta meg. 
A torna legjobb játékosa: Domján Dávid (KÓPÉ ÚVSE), ő a PRINTZ FUVAR kupáját vihette haza.

Adtak még egy különdíjat, amit a KÓPÉ ÚVSE alapított, ez a Jövő Reménysége különdíj, amelyet a 2006-os születésű Nagy Zalán (KÓPÉ ÚVSE) kapott meg.

Két vidéki vendég csapatunk a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi múzeum-közismertebb nevén Skanzen-felajánlásából családostól tekintheti meg ezt a népszerű látványosságot.

A mérkőzések szüneteiben a Pilis-Dunakanyar térség általános és középiskolái versengtek egymással egy úszóverseny során.

Minden iskola 8-8 fős váltót úszott, pörgős ritmusban.

Eredmények:


Alsósok versenye:

1. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Szentendre
2. Barcsay Jenő Általános Iskola, Szentendre
3. Leányfalu Móricz Zsigmond Általános Iskola

Felsősök versenye:
1. II Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Szentendre
2. Református Gimnázium és Általános Iskola, Szentendre 
3. Barcsay Jenő Általános Iskola

Középiskolák versenye:
1. Református Gimnázium, Szentendre 1. csapat
2. Református Gimnázium Szentendre 2. csapat
3. Móricz Zsigmond Gimnázium Szentendre

A nap félidejében igazi sportcsemegét láthattak a jelenlévők. A Szolnoki Dózsa-Közgép-A-HÍD OSC Újbuda mérkőzés fokozta ugyanis a hangulatot. Mindkét csapat szoros programja közben vállalta a felkérést. Minden jelenlévő gyermek nevében is hálás köszönet jár érte! Fordulatos meccsen, harmadik negyedbeli játékával végül a Szolnok nyert 11-9-re.

Szolnoki Dózsa-Közgép-A-Híd-OSC-Újbuda 11-9
Vezette:
Vogel Gábor, Rubos Károly
Gólszerzők: Younger 3, Varga Dénes 3, Gocic, Vámos, Mezei, Varga Dániel, Kis, Jansik 1-1, illetve Kovács 2, Bátori, Németh, Juhász, Salamon, Gór-Nagy, Bundschuch, Brguljan 1-1 

A mérkőzés előtt Verseghi-Nagy Miklós polgármester köszöntötte a két világsztárokkal teletűzdelt csapatot és a tízéves KÓPÉ ÚVSE-t, Kemény Dénest idézte: „Egyik szemedet mindig a célon, a másikat a következő lépésen tartsd!”

Végül álljanak itt az alapítók gondolatai:

Petőváry Zsolt: "10 éve azért alapítottuk Zolival a KÓPÉT, hogy a Pilis-Dunakanyar régióban élő családokkal megismertessük és megszerettessük a vízilabdát. Már most elmondhatjuk, hogy munkánk nem volt hiábavaló, évről évre újabb tehetségeket fedezünk fel és indítunk el ezen a gyönyörű úton. Már jelenleg is rengetegen vallhatják magukat a magyar vízilabda család büszke tagjainak." 

Kósz Zoltán: Küzdelem és siker. Kézen fogva járnak egymással. A kettő valamelyike a másik nélkül nem ér annyit, mint együtt. Ezt a napot hónapok óta szerveztük, és ilyennek álmodtuk meg, mint amilyen lett. Szerettük volna bemutatni azt az óriási különbséget, ami a kezdeteket jellemzi és azt is ahova el lehet jutni. Ezért külön köszönjük Varga Daniéknak és Gór-Nagy Mikiéknek, hogy megjelenésükkel munkánkat ilyen nagy mértékben segítették! Kívánunk nekik annyi kitartást és erőt a jövőhöz, mint amennyit ma tőlük kaptunk! Végül köszönjük Szentendre városának és polgármesterének Verseghi-Nagy Miklósnak, munkatársainak, Drégely Miklósnak és a V8 Uszodának, kollégáinknak, akik az esemény szervezésében és lebonyolításában , valamint a mindennapokban vesznek részt, valamint a sok-sok sportszerető helybélinek, akik nélkül nem lenne fontos, hogy a KÓPÉ legyen."
Vízilabda hírek