cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Itthon a vb-bronzérmes junior-válogatott

2015. szeptember 13. 12:29

Hazaérkezett a kazahsztáni világbajnokságon harmadik helyen záró férfi junior-válogatottunk. Elégedettek a fiúk.

Az elődöntő utáni csalódottság már a múlté, a srácok nagyon is tudnak örülni a bronzéremnek, amelyet Görögország ellen hallatlan izgalmak közepette szereztek meg szombaton.

watch?v=VnMaISJLSpY&feature=youtu.beA magyar válogatott mindössze egy meccset vesztett Almatyban, az olaszok elleni elődöntőt. A csoportmeccsek során Görögországot, Kínát, Japánt és Hollandiát verték, majd a négy közé jutásért Montenegrót.

Horkai György így értékelt a repülőtérre érkezvén: „Igen, örülünk. Ez a korosztály tavaly az Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, most világbajnoki bronzérmes, ez azt hiszem, mutatja ennek a társaságnak az erejét. Minden játékosnak köszönöm a munkáját, mint ahogyan a klubedzőknek is. Dobogós helyen végeztünk, nincs okunk a szégyenkezésre. Ami a folytatást illeti: egy kicsit most szeretnék pihenni, hosszú volt ez az 5 hónap. Aztán majd elkezdünk dolgozni a következő „projekten”, a 97-es korosztálynak jövőre Európa-bajnoksága lesz, a 98-asoknak pedig világbajnokság. Azokon is szeretnénk a lehető legjobban szerepelni.”

watch?v=fAdRm_GkOn8&feature=youtu.beA srácok mosolyogva, elégedetten, megkönnyebbülten, boldogan fogadták szeretteik, barátaik üdvözlését, mindannyian fáradtnak is tűntek persze. Vélhetően klubedzőik meg is könyörülnek rajtuk, mármint adnak számukra néhány szabadnapot, mielőtt nekivágnának a klubkötelezettségeik teljesítésének.

watch?v=PRMQ9OYhbRA&feature=youtu.beA magyar válogatott tagjai: Kardos Gergely, Vogel Soma, Pohl Zoltán, Kolozsi Marcell, Sedlmayer Tamás, Manhercz Krisztián, Zalánki Gergő, Kalanovics Balázs, Vogel Simon, Kovács Gergő, Nagy Ádám. Szövetségi kapitány: Horkai György. Edző: Tóth Kálmán. Kapusedző: Bors László

Videóinterjúk hamarost.

-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
férfi junior válogatott
horkai györgy
almaty