cover image
Egyéb

Újabb OSC-iksz a BL-selejtezőben

2015. szeptember 5. 17:26

A Hannover elleni 7–7 után a Marseille ellen is döntetlenre, 10–10-re végzett Vincze Balázs csapata, amely holnap a grúz Lokomotiv Tbilisi ellen a továbbjutásért ugrik majd vízbe.

A pénteki, Hannover elleni 7–7-es döntetlent követően a Marseille várt a magyar bajnoki ezüstérmesre. A francia rivális az első napon 17–9-re győzte le a hazai grúz együttest, avagy az élen várt a csoportban a szombatot. Mi tagadás, mindent meg is tett, hogy ott is zárja.

A képlet sokáig egysíkú volt: gólt szerzett a Marseille, egyenlített az OSC. Decker Ádám akcióból, Salamon Ferenc fórból, Bátori Bence akcióból, majd újra ő – már a második negyedben – előnyből egyenlített. Miután azonban a harmadik gólját szerző Simon a menet 5. percében betalált, nem érkezett válasz. Ami nagyobb bajnak tetszett, hogy Cannone lőtt gólt, méghozzá csapata ötödik akciógólját! Mindez jól mutatja, az OSC védekezése (a kapuban egyébként ezúttal Barabás Botond állt) finoman fogalmazva idény eleji formát mutatott.

A kétgólos hátrány persze a harmadik etap elején Kovács Gábor és Hegedüs Gábor akciógóljával kiegyenlítette Vincze Balázs csapata. Croussillat második ötméteres gólját Juhász Zsolt fórból egyenlítette ki. A Marseille azonban nagyon odatette magát: újabb két akciógóllal (Olivion, Croussillat) 9–7-re lépett el. A kapuba ekkor Bisztritsányi Dávid állt be – odaát továbbra is Remi Garsau próbálta a lövéseket hárítani. Hegedüs fórgólja úgy kellett, mint egy falat kenyér, főleg úgy, hogy aztán a negyed végén az újabb emberelőnyös helyzet az időkérés után kimaradt.

Bundschuh Erik kipontozódása után Kevin Gaham egyenlített, de sajnos újra szaladnia kellett az eredmény után a magyar együttesnek, hiszen 3.39-cel a vége előtt fórból Olivon „köszönt be”. A harmadik gólját jegyző Hegedüs egyenlített, s mint kiderült, 2.17-tel a végső dudaszó előtt ezzel beállított a végeredményt. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a csapat kivédekezzen két emberhátrányos szituációt is.

A 10–10-es döntetlen azt jelenti, hogy az OSC két pontos a csoportban, s holnap, magyar idő szerint 9-től a grúz Lokomotiv Tbilisi ellen győznie kell a továbbjutáshoz – az erőviszonyokat tekintve azért ez remélhetőleg nem jelenthet gondot.

Vincze Balázs értékelése a meccsről:

„Két és fél negyedig egyáltalán nem működött a védekezésünk, átlövésből, centerből is betalált az ellenfék, lassan mozogtunk, kevés volt a blokk, nem segítettük megfelelően egymást. A harmadik negyed elején, amikor 6-4-ről feljöttünk 6-6-ra, azt gondoltam, úgy nézett ki, megváltozik a játék képe – sajnos azonban nem így lett, gyorsan újra visszazökkent minden a régi mederbe. Keserű vagyok, nem esik jól, hogy egy német és egy francia csapat ellen is döntetlent játszunk, mindezek bizonyítják, mennyit kell még dolgozunk. Fontos, hogy mihamarabb komplettek legyünk, mert voltaképpen hat játékossal vagyunk most kevesebben: hárman egyáltalán nincsenek velünk, hárman pedig a felkészülés legelején vannak. A többiek, így kevesen momentán ennyit tudnak. A grúzok elleni mérkőzés sem lesz sétagalopp, nagyon résen kell lennünk. Fizikálisan és taktikailag is magasabb szintet várok a csapatomtól, vasárnap feltétlen győzelmet, hogy két hét múlva egyáltalán legyen esélyünk a BL-folytatásra.”

Eredmény – Bajnokok Ligája, előselejtező, 2. mérkőzés:

Marseille francia)–A-Híd-OSC-Újbuda 10–10 (3–3, 3–1, 3–4, 1–2)
Gólszerzők:
Simon 3, Crousillat 3, Olivon 2, Cannone, Camarasa, ill. Hegedüs 3, Bátori 2, Decker Á., Juhász, Graham, Salamon, Graham

A másik mérkőzésen:

Lokomotiv Tbilisi (grúz)–Hannover (német) 9–11 (2–2, 2–4, 2–4, 3–1)
Gólszerzők:
Aksentjevic 3, Khevedeliani 2, Kljajevic 2, Baghatura, Rurua, ill. Radovic 5, Jokic 2, Bukowski, Ban, Tkac, Esteany Esforzado

Az állás: 1. Marseille 4 pont, 2. Hannover 4, 3. OSC 2, 4. Tbilisi 0



Vízilabda hírek
osc
bl-selejtező
grúzia
marseiille