cover image
Egyéb

Bíró Attila: „Tényleg tiszta lappal kezd mindenki”

2015. szeptember 3. 10:19

A női válogatott új szövetségi kapitánya volt az egyik vendége a Digi Sport Reggeli Start című műsorának csütörtökön reggel.

A beszélgetés során Bíró Attila elmondta, a megkeresés után természetesen jelezte, örömmel vállalná a feladatot, merthogy hatalmas megtiszteltetés egy mindenkori magyar válogatott kapitányának lenni.

Hozzátette, valóban előnyt jelenthet a mindennapi munkában, hogy minden játékos tiszta lappal indul nála, nincsen klubkötődése, nem áll kapcsolatban egyik egyesülettel sem, azaz a játékosoknak bizonyítaniuk kell.

Megjegyezte, hogy ugyanazok lesznek a húzóemberek a válogatottban, mint eddig, kevés a merítési lehetőség, de a világklasszisokra számít. Keszthelyi Ritát és Bujka Barbarát emelte ki, és úgy gondolja, van három jó kapusunk is, ők lesznek a gerincei a csapatnak.

watch?v=LcEPggcvpEcA stábja még csak fejben állt össze, a következő hétre viszont már hivatalos lehet, kiknek a munkájára számít.

Bíró Attila elmondta, két és fél órás beszélgetést folytatott Faragó Tamással, az új utánpótlás szövetségi kapitánnyal, konstruktív társalgás volt, segítik majd egymást. Azt is megtudtuk, hogy Merész Andrással is találkozik majd, elődjével jó a kapcsolata.

Szerinte a magyar válogatottnak úgy kell kimennie a belgrádi januári Európa-bajnokságra, hogy megnyerje azt, amivel megszerezné az olimpiai kvalifikációt.
A beszélgetés az alábbiakban tekinthető meg.

Korábban az m4-en is beszélt Bíró Attila, még korábban pedig a waterpolo.hu-nak adta első interjúját.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Bíró Attila
Női válogatott