cover image
Szövetség

Játékvezetői konferencia lesz Kecskeméten

2015. szeptember 1. 18:12

A kétnapos találkozó célja, hogy még a bajnokság előtt kialakuljon az az egységes szemlélet, amely aztán egész évben jellemző lesz, és mindezt minden érintett megismerhesse. Molnár Tamás mondta el a részleteket, illetve ismertetjük a meghívót és a programot is.

A Magyar Vízilabda Szövetség Játékvezetői Bizottsága szeptember 5-ére és 6-ára Kecskemétre hívja a magyar játékvezetői keret tagjait, valamint a klubok vezetőit, érdeklődőket kétnapos továbbképzésére és konferenciájára.

A találkozó azokat az informális egyeztetéseket hivatott kiváltani, amelyek a bajnokság előtt zajlottak az elmúlt időszakban. Molnár Tamás, a Játékvezetői Bizottság elnöke:

„A bajnokság kezdete előtt mindig téma, milyen felfogásban végzik majd munkájukat a játékvezetők. Az elmúlt években többször is voltak egyeztetések az edzők és a játékvezetők, az ellenőrök és a játékvezetők között, de nem egy alkalommal érkeztek kritikai észrevételek arra vonatkozóan, hogy ezeknek a tárgyalásoknak az eredményei nem mindenkihez jutottak el. Nem biztos, hogy ezek az egyeztetések a legnagyobb egységben történtek meg. Ezt szeretnénk most elkerülni ezzel a konferenciával.

A legfontosabb az, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség minden tevékenysége a klubok egyetértésével és közreműködésével a válogatottak felkészülését szolgálja, különösen most, az olimpiai kvalifikációs időszakban. Éppen ezért a nyári világversenyek alapján a szövetségi kapitányok tapasztalatai, valamint a nemzetközi világversenyeken tevékenykedő magyar játékvezetők tapasztalatai alapján próbáljuk kialakítani az egységes felfogást, ezt vitatjuk majd meg a konferencián.


Alapvetően nem tartom ördögtől valónak, ha a bajnokság közben történik egy változás, ha bizonyos dolgokat másként ítélünk meg, de most ennek az esélyét sem szeretnénk megadni. Ehelyett egy mindenki által könnyen elérhető találkozón, tiszta, világos kereteket szeretnénk teremteni a bajnokság előtt”
– foglalta össze a JB elnöke, aki elmondta, a konferencia és továbbképzés megtartására irányuló kezdeményezését befogadta a testület és az MVLSZ munkatársai is, akik sok segítséget nyújtottak annak megszervezésében, Kőnig Kiss Judit vezetésével.

A konferencián ott lesz tehát Benedek Tibor és Merész András is, az ő tapasztalataik ugyanis a leginkább mérvadóak.

A konferencia részletes programja:

Helyszín: Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel (6000 Kecskemét, Izsáki út 6.)

Első nap (szeptember 5.):

08:30 – Találkozó a szállodában
09:00 – Megnyitó
09:15 – A szövetségi kapitányok és a nemzetközi eseményen részt vett játékvezetők beszámolója
10:35 – Kávészünet, jelölés „A 2014-15-ös szezon játékvezetője” díjra
11:00 – Játékvezetői irányelvek, szabályértelmezés I. - Nemzetközi trendek
13:00 – Ebéd
14:00 – Játékvezetői irányelvek, szabályértelmezés II. - Nemzetközi trendek
15:00 – Csoportfoglalkozás, feladatmegoldások
17:00 – Szünet
17:30 – Etikai normák. Kérdések
19:00 – Szobák elfoglalása, hideg vacsora (szendvics, sütemény, üdítő)

Második nap (szeptember 6.):

09:00 – Találkozó a teljes játékvezetői karnak a szállodában
09:30 – Játékvezetői technikai kérdések
Szabályértelmezések I.
Videózás
Etikai normák
13:00 – Szünet, hideg ebéd (szendvics, sütemény, üdítő)
14:00 – Szabályértelmezések II.

-ds-
Szövetségi hírek
molnár tamás
JB
játékvezetés
Játékvezetői Bizottság