cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bíró Attila a női válogatott szövetségi kapitánya

2015. augusztus 31. 16:39

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége hétfői ülésén szavazott bizalmat az új kapitánynak. Bíró Attila szeptember 1-től áll munkába. Faragó Tamás az utánpótlás szövetségi-kapitány.

Mint ismert, a kazanyi világbajnokságon a kilencedik helyen végzett a női válogatottunk, a csalódást keltő eredmény után felajánlotta lemondását Merész András.

A szakember 2011 óta irányította a nemzeti csapatot, ez idő alatt világbajnoki bronzérmet (2013) és két Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a válogatottal (2012 és 2014), a londoni olimpián pedig a negyedik helyen zárt a csapattal.

Kemény Dénes, a szövetség elnöke jelezte, az elnökség hivatott dönteni arról, elfogadja-e Merész András lemondását vagy sem.

A testület hétfőn 14 órától ült össze, az egyik fő napirendi pont természetesen ez a kérdés volt. Végül megszületett a döntés is, amely szerint az elnökség elfogadta a lemondást, egyben új szakembert bízott meg a nemzeti csapat irányításával. (Az ülés elején az elnökség elfogadta Mihók Attila, Petrovics Mátyás és Tóth László beszámolóját a két utánpótlás- és az Universiade-válogatott munkájáról.)

Ennek értelmében ősztől Bíró Attila lesz a női válogatott szövetségi kapitánya. A szerződése szeptember 1-től április 30-ig szól. A szövetség elnöksége egyben Faragó Tamást bízta meg a női utánpótlás szövetségi kapitányi feladatokkal.

Szűk két hónap múlva már tétmérkőzésen kell bizonyítani a felnőtt-csapatnak, hiszen október 27-én már Világliga-selejtezőt játszik.

A fő cél nem lehet más, mint eredményesen szerepelni a januári belgrádi Európa-bajnokságon, és vagy ott, vagy az áprilisi kvalifikációs tornán megszerezni az olimpiai részvétel lehetőségét.

Az új kapitánnyal - aki legutóbb Új-Zéland női válogatottjának szakmai munkáját irányította - hamarosan olvasható majd egy bemutatkozó interjú.

-ds-
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila