cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Női junior-vb: a 7. helyen zártak a lányok

2015. augusztus 23. 16:09

Voloszban győzelemmel zárt a magyar válogatott, 11-10-re győztek a lányok Brazília ellen.

Így győzelemmel zárta a tornát, és így ez a korosztály is győzelemmel búcsúzott az utánpótlás világversenyektől.

A magyar válogatott könnyű csoportba került a világbajnokságon, és ahogyan Petrovics Mátyás fogalmazott a görögök elleni vereséget követően, már az 5-8. helyért vívott szakasz első találkozója után, nem volt igazán éles meccse a csapatnak a spanyolok elleni negyeddöntőig.

Dél-Afrika és Új-Zéland után Brazília következett (ezután jött a spanyolok elleni negyeddöntő, majd a görögök elleni helyosztó), és végül úgy alakult, hogy a vb zárómeccsét is a kanadai edzővel rengeteget fejlődő brazilokkal kellett lejátszani. Nos, szoros meccset vívtak a lányok, legalábbis az eredményre pillantva, de a negyedik negyedben már kicsit kiengedhettek a harmadik szakaszban mutatott jó játék miatt, így meglett a győzelem.

Az 5. helyet a görögök szerezték meg, Oroszország lett a bronzérmes. 
 
Petrovics Mátyás értékelése a meccsről:

„Az első két negyed valóban döcögős volt, a brazilok az 5 góljukból 4-et emberelőnyből lőttek, mi ellenben 5 akciógóllal jelentkeztünk. Számítottunk rá, hogy mivel nekik semmilyen veszítenivalójuk nem volt, oda fogják tenni magukat. De mi is odatettük, és a harmadik negyedben, amikor már elfáradt az ellenfél, kialakítottunk egy megnyugtatónak tűnő előnyt. Sejtettük, hogy el fognak fáradni, be is daráltuk őket. Ennek ellenére a harmadik negyedben és a negyedik elején is voltak olyan pillanatok, amikor egy kicsit nagyobb higgadtsággal lezárhattuk volna a mérkőzést. A becsvágy azonban sokakat elvitt, ez persze pozitívum is, így több hiba is becsúszott. A lényeg, hogy megnyertük a meccset, a brazilok 3 másodperccel a vége előtt lőtték az utolsó góljukat. Egy percig nem volt kétséges a győzelmünk.”


Eredmény - női junior-vb, a 7. helyért:

Magyarország-Brazília 11-10 (2-2, 3-3, 4-1, 2-4)
Gólszerzők:
Horváth B. 5, Gurisatti 3, Leimeter, Sikter, Szilágyi, illetve Abla 3, Chiappini 3, Rivas 2, Duarte 2
 
További eredmények:

Az 5. helyért:


Görögország-Olaszország 12-7 (2-2, 1-1, 3-2, 6-2)

A 3. helyért:

Kanada-Oroszország 8-15 (3-3, 1-3, 2-4, 2-5)
 
A döntőben:

Spanyolország-Egyesült Államok 10-13 (4-4, 1-3, 2-4, 3-2)
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior válogatott
junior válogatott
petrovics mátyás
volosz 2015
Volosz