cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Női junior-vb: vereség a görögöktől

2015. augusztus 22. 18:13

A voloszi világbajnokságon a házigazda görög válogatott 11-8-ra legyőzte a magyar csapatot, így ők játszhatnak az olaszokkal az 5. helyért.

A Kanadától némi meglepetésre vereséget szenvedő, több felnőtt-válogatottal teletűzdelt házigazda Görögország volt az ellenfele a magyar válogatottnak a voloszi vb-n, az 5-8. helyért folyó szakasz első mérkőzésén.
 
A mieink 11-8-ra kikaptak a szombati helyosztón, így vasárnap a 7. helyért mehetnek, az ellenfél Brazília lesz. Kapitányi értékelés az este során.
Petrovics Mátyás értékelése:

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a játékosaim ma mindent megtettek a vízben, az utolsó leheletükig küzdöttek. S hogy miért lehetek ilyen elégedett? A spanyolok elleni negyeddöntős vereség után ma délelőtt hosszasan beszélgettünk a lányokkal. Le a kalappal előttük, példamutató a hozzáállásuk, ugyanis a külső körülmények helyett mindannyian magukban kezdték keresni a hibát.

Ez nagyon ritka, különösen ebben a korosztályban. Dühösek voltak magukra, amiért nem mutatták meg, milyen jó csapat az övék, és azért, mert nem azt csinálták több esetben sem a vízben, amit megbeszéltünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt egy olyan hőfokú meccsünk, mint az, nem tudtuk lemodellezni azokat a helyzeteket, amik ott adódtak.


Mindenesetre a görögök elleni meccs előtt annyit kértem, mutassák már meg, mire képesek! Ők vevők voltak erre a kérésre, hiszen remekül játszottak, ez volt a legjobb meccsünk a vb-n, és az elmúlt időszakban is talán. De Görögországban, a görögök ellen ma ez erre volt elég… Az első és a harmadik negyedben fault nélkül játszottunk, támadtunk, el lehet képzelni, hogy lehet így kibontakozni.


Az is hozzátartozik a történethez, hogy ezen a vb-n a fair play szelleme ritkán érvényesül. Még késő este is úgy tudtuk, 12.40-kor játszunk, ehhez képest délután négy után ugrottunk vízbe, mindez azért történt, mert így a görögök kipihentebben mehettek neki a meccsnek. A spanyolok elleni meccs előtt az edzésidőpontunkat tolták el, ez normális körülmények között nem fordulhatna elő.


Mindegy, a feladat most az, hogy a brazilok ellen győzelemmel fejezzük be a világbajnokságot és ezt a hároméves időszakot.”


 
Eredmény - női junior-vb, az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:

Görögország-Magyarország 11-8 (1-1, 3-2, 4-2, 3-3)
Gólszerzők:
Charalampidi 4, E. Plevritou 3, Chydirioti 2, Xenaki 2, illetve Horváth B. 3, Gurisatti 2, Szilágyi, Leimeter, Hertzka
 
A másik mérkőzésen:
 
Olaszország-Brazília 13-5 (1-2, 5-1, 4-1, 3-1)


-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior válogatott
junior válogatott
petrovics mátyás
volosz 2015
Volosz