cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Női junior-vb: az 5-8. helyért játszanak a lányok

2015. augusztus 21. 16:11

Vereséget szenvedett a spanyol válogatottól Petrovics Mátyás együttese, ezzel nem jutott a négy közé a tornán. A folytatásban az 5-8. helyért küzdhet tovább.

A korosztály egyik legerősebb válogatottja, a spanyol együttes várt a mieinkre a voloszi világbajnokságon. A három könnyebb csoportmeccs után ez már nem az a kategória volt, ennek ellenére a magyar válogatott egyenrangú ellenfele volt. 

Más kérdés, hogy az első és a második negyedben is kialakult egy kétgólos számbeli különbség, amit aztán nem sikerült behozni. A harmadik negyed utolsó két gólját a mieink szerezték, de egy negyed kevésnek bizonyult ahhoz, hogy mínusz háromról felálljanak. Sőt, még egy 0-1-es utolsó negyed rontott is a helyzeten.

A folytatásban az 5-8. helyért játszanak a mieink. Először a görögök ellen, szombaton, magyar idő szerint 16 óra 20 perctől.
 
Petrovics Mátyás értékelése a meccsről:

„Ugyanaz fordult elő, ami már a korábbi világversenyeken is, és ezt majd át kell gondolni, miért van így: nem jól kezdtük a meccset. Hiába álltunk aztán fel a meccs későbbi szakaszában, rövid és hosszú távon sem kifizetődő így elkezdeni egy sorsdöntő mérkőzést.

A spanyolok sokkal pontosabbak voltak, nem engedték, hogy mi a saját játékunkat játsszuk, nyilván ez egy érdem a részükről. Az első félidőben nem nagyon voltak védései a kapusainknak, nem állt össze a védekezés, centergólokat, akciógólokat kaptunk. Aztán a második félidőben tudtunk változtatni, volt is olyan pillanata a meccsnek, amikor azt éreztem, meg tudjuk fordítani az állást, de ez végül nem így lett.


A spanyolokat az elmúlt években az összes korosztályt figyelembe véve összesen kétszer tudtuk legyőzni, a vb után hosszas elemzést igényel, miért jobbak. Azt is látni kell, hogy nagyon erős a mezőny, a négy csoportgyőztes közül egyedül az amerikaiak léptek a négybe, a kanadaiak megverték a görögöket, így velük játszunk holnap. Nem lesz egyszerű, hiszen 6-7 felnőtt válogatott van a keretükben. De le kell zárnunk a negyeddöntőt, és ahogyan tudjuk, széppé tenni a befejezést.”



Eredmény - női junior vb, negyeddöntő:

Magyarország-Spanyolország 9-12 (3-4, 2-4, 3-3, 1-1)
Gólszerzők:
Gurisatti 3, Kuna, Horváth, Máté, Sikter, Leimeter, Szilágyi, illetve Gonzalez 5, Forca 2, Crespi 2, Leiton 2, Ortiz
 
Olaszország-Oroszország 10-15 (2-4, 1-2, 2-5, 5-4)
Egyesült Államok-Brazília 12-9 (3-3, 3-2, 4-3, 2-1)
Görögország-Kanada 9-10 (2-2, 2-3, 2-3, 3-2)
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior válogatott
junior válogatott
petrovics mátyás
volosz 2015
Volosz