cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Női junior-vb: csoportelsők a mieink

2015. augusztus 19. 17:09

A brazilokat is legyőzte a magyar válogatott Voloszban, így bejutott a nyolc közé, ahol az ausztrál-spanyol mérkőzés továbbjutójával találkozik.

Már a vb budapesti sorsolása után egyértelmű volt, hogy könnyű csoportba került a magyar válogatott a világbajnokságon. Ennek ellenére a Dél-Afrika és az Új-Zéland elleni győzelmek után Petrovics Mátyás szövetségi edző figyelmeztetett, a dél-amerikaiak sokkal nehezebb ellenfélnek számítanak, mint a korábbi két válogatott, nem árt odafigyelni.

Az első félidőben még nem is sikerült elhúzni, hiszen 2-2, illetve 4-3 lett az első két negyed részeredménye, a harmadik szakaszt viszont 4-0-ra nyerte a magyar válogatott, ez pedig megalapozta a győzelmet.

Időközben az is eldőlt szerda délelőtt, hogy a pokoli C csoportban (ahol az ausztrálok, az olaszok, a kanadaiak és a hollandok szerepelnek) Ausztrália végzett a harmadik helyen, miután legyőzte Hollandiát.

Így ők játszanak majd a D csoport másodikjával, nevezetesen az Egyesült Államoktól csak egy góllal kikapó Spanyolországgal, és kettejük továbbjutója lesz a magyar csapat ellenfele pénteken, a négy közé jutásért.
 
Petrovics Mátyás értékelése és helyzetjelentése:
 
"A brazilok kanadai edzője már napok óta altatott, mondván nem olyan jók ők, de én és a csapatom is jól tudta, hogy igenis jó erőkből állnak. Ez meg is látszott a meccsen, szerencsére kiélezett volt a találkozó, amire nekünk nagy szükségünk van a folytatás miatt. Speciális emberelőnyös megoldásaik vannak, erre fel kellett készülnünk. A harmadik negyedre összeállt ez a védekezés és a támadások is jól mentek, gyakorlatilag két negyedik nem is kaptunk gólt. A végén az egyik emberelőnyt tudták csak kihasználni. 

Azt kértem a meccs előtt, hogy okosan játszunk, és így is lett, a végén 30-ig kijátszottuk az akciókat, ügyesen menedzseltük a mérkőzést, főleg az idővel gazdálkodtunk jól akkor, amikor kellett. Most lesz egy pihenőnapunk, a délelőttöt megkapták a játékosok, mert megérdemlik, délután viszont már edzünk és az edzés után kimegyünk az ausztrál-spanyol mérkőzésre. Nem tudom megmondani, ki lesz a győztes, az ausztrálok is erősek, játszottunk velük. Ha a valamivel talán esélyesebb spanyolokat kapjuk, akkor megismétlődik a tavalyi Eb-bronzmeccs és ifi vb-negyeddöntő is, előbbin ők, utóbbin mi voltunk jobbak. Ez a csapat gyakorlatilag megegyezik a rómaival. Nagyon sűrű az utánpótlás mezőny, a japánok és a brazilok közül az egyik nyolcba jut majd, és nem is érdemtelenül. Szegény hollandok a halálcsoportban a negyedikek lettek, így a 13-16. helyért mehetnek tovább. Sok jó csapat van, ami a női vízilabda fejlődése szempontjából üdvözítő, viszont egyre jobban kell figyelni az európai csapatoknak, jönnek fel a többi kontinens csapatai is, ez Rio után kézzel foghatóvá válik majd."

Eredmény – női junior-vb, Volosz, B csoport, 3. forduló:

Magyarország-Brazília 11-6 (2-2, 4-3, 4-0, 1-1)
Gólszerzők
: Gurisatti 5, Horváth 2, Máté, Szilágyi, Sikter, Leimeter, illetve Duarte 3, Chiappini 2, Abla
 
Új-Zéland-Dél-Afrika 9-5 (0-2, 3-0, 1-2, 5-1)
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Brazília 4 pont, 3. Új-Zéland 2 pont, 4. Dél-Afrika 0 pont

A további eredmények:
 
C csoport:

Ausztrália-Hollandia 13-9 (2-1, 3-0, 4-4, 4-4)
Olaszország-Kanada 11-10 (2-4, 3-2, 4-3, 2-1)

A csoport végeredménye: 1. Olaszország 5 pont, 2. Kanada 3 pont, 3. Ausztrália 2 pont, 4. Hollandia 2 pont
 
D csoport:

Ukrajna-Mexikó 7-11 (3-1, 1-5, 1-1, 2-4)
Egyesült Államok-Spanyolország 17-16 (5-6, 5-3, 4-2, 3-5)

A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Spanyolország 4 pont, 3. Mexikó 2 pont, 4. Ukrajna 0 pont

A csoport:

Nagy-Britannia-Oroszország 6-22 (2-6, 1-5, 1-5, 2-6)
Japán-Görögország 8-22 (2-6, 3-5, 2-5, 1-6)

A csoport végeredménye: 1. Görögország 6 pont, 2. Oroszország 4 pont, 3. Japán 2 pont, 4. Nagy-Britannia 0 pont

A nyolc közé jutásért:

Oroszország-Új-Zéland
Japán-Brazília
Kanada-Mexikó
Ausztrália-Spanyolország

A 13-16. helyért:

Nagy-Britannia-Dél-Afrika
Hollandia-Ukrajna

A pénteki negyeddöntőben:

Magyarország – Ausztrália/Spanyolország
Olaszország – Oroszország/Új-Zéland
Egyesült Államok – Japán/Brazília
Görögország - Kanada/Mexikó
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior válogatott
junior válogatott
petrovics mátyás
volosz 2015
Volosz