cover image
Egyéb

Benevezett a Szeged az Euro Kupába

2015. augusztus 3. 17:24

Pellei Frank és Sedlmayer Tamás révén tehetségeket igazolt a csapat, plusz a kispadra Varga Péter mellé érkezik a BEK-győztes Szabó Zoltán.

A Tiszavirág Szeged Diapolo ob I.-es férfivízilabda-csapata a névadó éttermében tartott sajtótájékoztatóján jelentette be két új igazolását: a Valdor-Szentesi VK-tól érkezik az U18-as világbajnok Pellei Frank, a Vasastól pedig az Universiade-győztes, ifi vb-2., junior Eb-2. Sedlmayer Tamás. Az együttes benevezett az Euro Kupába, a másodedző pedig a BEK-győztes Szabó Zoltán lett – írta meg a delmagyar.hu.

Molnár Tamás ügyvezető és szakmai igazgató elmondta, hogy az egyetemi és klubhagyományok, illetve a minőségi szakmai munka miatt továbbra is nagyon vonzó a fiatal tehetségeknek a Szegedre igazolás, ez most is megkönnyítette a dolgukat.

Ennek fényében a 2015–16-os idényben egy ismerős Csongrád megyei név lesz a csapatban, hiszen a Szentes korábbi népszerű pólósa, Pellei Csaba fia is a napfény városába költözik. Pellei Frank már bizonyított hazai és nemzetközi szinten egyaránt, 19 esztendősen is a Szentes kulcsjátékosa volt, a korosztályos válogatott tagjaként – Manhercz Krisztiánnal együtt – pedig U18-as világbajnok lett.

A Vasas egyik alapembere is Szegedre teszi át székhelyét: a 20 éves tehetség, Sedlmayer Tamás is aláírt a háromszoros kupagyőzteshez. Az előző bajnoki és kupaszezonban összesen 55 gólt jegyzett, jelenleg a korosztályos válogatottal készül.

– A legnagyobb erősítésünk az, hogy a tavalyi társaság együtt marad, az érkezőkkel pedig így magasabb szintet tudunk képviselni. Pellei Frank hasonló posztokon tud segíteni nekünk, mint Aljosa Kunac. Sedlmayer Tamás is több pozícióban bevethető, főként védekezésben komoly erősítés – jelentette ki Varga Péter vezetőedző, aki elárulta, hogy a szezon indulása előtt több edzőmérkőzést terveznek a Pécs együttesével, illetve szeptemberben egy debreceni felkészülési tornán szeretnének szerepelni.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatója, Szabó Zoltán másodedző lesz a csapatnál, így egyre szorosabbra fonják a szálakat az utánpótlás- és a felnőttszakosztály között.

– Örültem a megkeresésnek, nagy megtiszteltetés, hogy segíthetem a felnőttek munkáját. Ez nem teljes munkaidőben történik, hiszen a gyerekekkel továbbra is foglalkozom. Remélem, hogy rutinommal én is hozzá tudok járulni ahhoz, hogy tavasszal az idei ötödik helyről előrelépjünk – nyilatkozta a játékosként BEK-győztes szakember.

A csapattól egyedül Molnár Dávid távozik, a hálóőr Franciaországba igazol a több játéklehetőség reményében és a légióskodás kipróbálása jegyében. A szegedi utánpótlásból érkező, 18 éves Bognár Bendegúz pótolja majd a második számú hálóőrt.

Vízilabda hírek
szeged
szabó zoltán
sedlmayer
pellei
sedlmayer tamás
pellei frank
tiszavirág szeged diapolo