cover image
Egyéb
Utánpótlás

Megnyerte a IV. Savaria-kupát az U18-as válogatott

2015. augusztus 2. 15:10

A szerbeket büntetőkkel verte a csapat vasárnap délelőtt, ezzel az olaszok és a horvátok legyőzése mellett veretlenül lett tornagyőztes.

Horkai György válogatottja szerezte meg a vezetést vasárnap a szerbek ellen, majd Vogel Soma remeklése volt a mérkőzés lényeg pontja, szinte mindent megfogott az ifi világbajnok kapusunk.

A harmadik negyedben Csiszár Boldizsár váltotta, miközben támadásban kiegyenlítetten folyt a találkozó. Legalábbis egy ideig, ugyanis a szerbek rákapcsoltak és 10-7-re elhúztak. Visszajött a kapuba Vogel, és szép lassan sikerült ledolgozni a hátrányt, 10-10-nél utolértük a szerbeket.

A végén Fekete Gergő talált be, de Rogac büntetőből egyenlített. Jöhettek az 5 méteresek!. A magyar csapatban Szatmári Kristóf, Burián Gergő, Vadovics Viktor és Manhercz Krisztián belőtte a büntetőt, Csaba Márton kihagyta, és mivel Vogel Soma egyet védett, felváltva, 15-15-ről folytatódtak a büntetők. Ezután Vogel ismét hárított, Vadovics viszont belőtte – a meccset 16-15-re megnyerte és ezzel tornagyőztes lett a magyar válogatott.

A torna legjobb játékosát Manhercz Krisztiánt kértük rövid értékelésre: 
"Nagyon színvonalas torna volt, a három szinte legerősebb csapattal a korosztályban. A horvát és az olasz meccs nagyobb különbségű lett, de a szerbek elleni győzelem szerintem a legfontosabb, és itt játszott az egyik legstabilabban a csapat, mert 10-7 után vissza tudtunk jönni a meccsbe! Gratulálok a csapatnak és köszönjük a szurkolóknak a biztatást!"
 
Horkai György szövetségi kapitány értékelése a tornáról:

"A megszokott magas színvonalon rendezték a tornát, tökéletes volt a szervezés, emellé tökéletes idő idő társult. Ami nagyon kellemes meglepetésnek bizonyult, hogy
népes közönség látogatott ki a meccseinkre – valamennyi mérkőzésen telt ház volt. Valószínűleg ez még a tavalyi világbajnoki aranyunknak köszönhető. Nagyon fontosnak tartom, hogy Szombathelynek legyen ob I.-es felnőttcsapata, hiszen az emberek itt nagyon szeretik a vízilabdát. Ami a válogatottat illeti, jövőre Hollandiában rendezik az Európa-bajnokságot, ennek a korosztálynak az lesz majd az első világeseménye. A szombathelyi torna azért is hasznos és jó volt, mert lemérhettük hol tartunk, a játék mellett kíváncsi voltam az eredményekre is, Bebizonyosodott, a világ élvonalában vagyunk.
 
Voltak szép dolgok, jól játszottak a fiúk, a szerbek ellen különösen nagy csatát vívtunk. Győzni mindig jó, az ötméteresekkel, izgalmas csatában kivívott sikernek is nagyon örültünk. Mint említettem, mindhárom összecsapáson elégedett voltam a játékosokkal – persze akadtak hibák is, amelyeket a jövőben ki kell javítanunk. Az azért látszik, hogy még nincs teljesen összeszokva a gárda. Ami a Aligátor kapusát, Kovács Barnabást illeti, maximálisan elégedett vagyok vele, jól védett, és bár csak 1999-es születésű, ez mit sem számít – nálam egyedül a teljesítmény a mérvadó. Látszik, hogy egy korábbi kapus, Stojadinov Nikola sokat foglalkozott vele. Fel van adva tehát a lecke kapusposzton."

Eredmény – IV. Savaria-kupa, utolsó játéknap:


Magyarország-Szerbia 11-11 – 5 méteresekkel: 5-4 (4-3, 3-3, 3-4, 1-1)
Szombathely, Tófürdő, 400 néző, vezette:
Matijevic (horvát), Rovida (olasz)

Magyarország: Vogel – Burián 2, Vadovics 3, Sélley 1, Szatmári 1, Manhercz 3, Szentesi. Cserék: Lukács, Csaba 2, Lajkó 1, Fekete 3, Zerinváry, Csiszár (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György. Szövetségi edző: Kis István

Szerbia: Filipovics – Kasum, Tohoolt 3, Gvozdahovics 2, Radojevics 1, Radoljics 1, Vucihics 3. Cserék: Kostic, Tubic, Tankosics 2, Velkics, Rogac 3. Szövetségi kapitány: Zoran Milenkovic

A másik mérkőzésen: Horvátország-Olaszország 13-7

A IV. Savaria Kupa végeredménye:

1. Magyarország 5 pont
2. Szerbia 5 pont
3. Horvátország 2 pont
4. Olaszország 0 pont

A legjobb magyar játékos: Manhercz Krisztián, a torna legjobb kapusa Vogel Soma, mezőnyjátékosa Nebojsa Tohoolt (Szerbia) lett.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
97-es válogatott
savaria kupa
horkai györgy
kis istván