cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vb 2015: Zsivko Gocics- Azt kívánom, hogy találkozzon a két csapat

2015. augusztus 1. 10:11

A szerb válogatott csapatkapitánya Kazanyban azt mondta, minden csapatnak a negyedik mérkőzés a legfontosabb, s hogy utána mi történik, még nem téma, de…

Csak nagy nehézségek árán tudta legyőzni utolsó csoportmérkőzésén Szerbia Ausztráliát, tekintve, hogy Elvis Fatovic csapata már 8-6-ra is vezetett a meccs hajrájához érkezve. Aztán megrázták magukat Alekszicsék, bejött a kapuba Braniszlav Mitrovics is, és azt sem felejthetjük el, hogy a játékvezetők sem az ausztrálok oldalán álltak, a találkozón ezt két meg nem adott gól is bizonyítja.

Ettől még a tény tény marad: 4-1-es utolsó negyeddel 10-9-re nyert Szerbia, és a folytatásban a Brazília-Egyesült Államok mérkőzés győztesével találkoznak.

„Az, hogy így alakult a meccs, az nem azért volt így, mert mi esetleg gyengébben játszottunk, vagy félvállról vettük, hanem azért, mert ez az ausztrál csapat nagyon-nagyon erős” – mondta még pénteken este nekünk Zsivko Gocics, a szerbek csapatkapitánya, a Szolnok oszlopos tagja. „Már Bergamóban is megmutatták, hogy nagyon nehéz ellenük játszani, ezt a magyar válogatott is megtapasztalhatta. Rengeteget fejlődtek, persze, örülök, hogy aztán meg tudtuk nyerni a meccset.”

A kérdésre, miszerint milyen állapotban van a szerb válogatott és mit gondol a világbajnokság eddigi szakaszáról, így válaszolt:

„Jól vagyunk, azért az nyilvánvaló, hogy erre az évre nekünk az volt a legfontosabb tervünk, hogy az olimpiai kvótát megszerezzük. Ez sikerült már Bergamóban, így a tervünk összejött. Persze, a világbajnokság az világbajnokság, nyilván azon vagyunk, hogy minél tovább menjünk. Most jön a legfontosabb meccs, mint mindenkinek, nekünk is.”

Érdeklődtünk arról, mit gondol a magyar válogatottról Zsivko.

„Az majd csak utólag dől el, hogy jó volt-e így, hogy könnyebb csoportban volt a csapat, vagy ez hátrány volt. Ezt előre nem lehet megmondani, bárhogy elsülhet. Azt kívánom nekik, hogy jól süljön el, és nyerjenek a negyedik meccsen. Magunknak is ezt kívánom, szeretném, ha összefutna a két csapat a négy között, sok sikert a magyar csapatnak, most azt mondom, az olaszok ellen” – válaszolt végtelen szimpatikusan Zsivko Gocics.

Nos, a folytatás kedden jön el, akkor játszik a magyar válogatott az olasz-kanadai találkozó győztesével, míg a szerbek a brazil-amerikai mérkőzés továbbjutójával mérkőznek. Újra összejöhet tehát az Udovicsics-Savics meccs a kispadon!
 
-ds-

A folytatásban:

Augusztus 2., vasárnap:

Nyolcaddöntős szakasz:


9.50: Kína-Oroszország– 25. meccs
11.10: Argentína-Japán– 26. meccs
12.30: Kanada-Olaszország– 27. meccs

16.30: Brazília-Egyesült Államok – 28. meccs
17.50: Kazahsztán-Montenegró– 29. meccs
19.10: Dél-Afrika-Ausztrália– 30. meccs

Augusztus 4., kedd:

Negyeddöntős szakasz:


8.30: a 25. és a 26. meccs vesztese (a 15-16. helyért) – 31. meccs
9.50: a 25. és a 26. meccs győztese (a 13-14. helyért) – 32. meccs
11.10: a 27. és a 29. meccs vesztese – 33. meccs
12.30: a 28. és a 30. meccs vesztese – 34. meccs

16.30 Horvátország- Kazahsztán/Montenegró -35. meccs
17.50 Görögország- Dél-Afrika/Ausztrália – negyeddöntő – 36. meccs
19.10: Magyarország- Kanada/Olaszország – negyeddöntő – 37. meccs
20.30: Szerbia- Brazília/Egyesült Államok – negyeddöntő – 38. meccs
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
kazan 2015
Férfi válogatott
Benedek Tibor
kazany 2015
kazany
Szerbia
zsivko gocsics