cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Vb 2015: „Azt kértem, pörögjenek a lányok”

2015. július 30. 12:50

A női válogatott szövetségi kapitánya szerint profin oldotta meg a csapat a feladatát a franciák elleni harmadik, utolsó csoportmérkőzésen.

Ahogyan élő, szöveges közvetítésünkben beszámoltunk róla, a magyar válogatott 18-3-ra verte Franciaországot. Az már korábban eldőlt, hogy a folytatásban az Egyesült Államokkal kell megküzdeni a nyolc közé jutásért.

Ez a meccs is az arra való felkészülést segítette. Merész András kapitány így értékelt a találkozót követően.

„Nem gondolkodtam gólkülönbségben, azt kértem a lányoktól, hogy nagyon pörögjenek ezen a mérkőzésen, minden erejükkel azon legyenek, hogy egy nagy iramot tudjanak diktálni. Nem azért, hogy nagyon megverjük a franciákat, hanem azért, mert ezt az iramot kell majd játszanunk az amerikaiak ellen. Alig több mint 48 óra van hátra addig, nem gondolom, hogy ha belepunnyadós meccset játszottunk volna, akkor az nekünk használt volna. Nagyon profin oldották meg a lányok a feladatot. A sebeket persze borogatjuk, a lányok is, de ezerrel készülünk az amerikaiak ellen. Nekünk az volt a fontos, hogy magabiztosan hozzuk most ezt a meccset, ez megtörtént. Két nap múlva csak a jóisten tudja, mi lesz, rábízzuk magunkat.”
 
Garda Krisztinát kérdeztük először a győzelem után a játékosok közül.

Mire volt jó leginkább ez a meccs?

Arra, hogy egy kicsit pörgősebb játékot tudjunk játszani. Ha nem is önbizalmat szerezni az amerikaiak elleni meccs előtt, de mégis valami olyasmit. Ha ma nem tudtunk volna felpörögni, akkor lehet, hogy az amerikaiak ellen sem ment volna ez. Úgy érzem, sikerült megvalósítani, amit akartunk.

Ha már önbizalom, van nektek belőle – függetlenül a két korábbi meccstől?

Azt gondolom, van. Nyilván az a két vereség a két erős csapat ellen nem jött jól, de azt el kellett felejteni. Tanulni kellett az ott elkövetett hibákból. Szerintem ez sikerült, nem a mai meccs alapján mondom ezt, hanem inkább a következő időszakra gondolva.

Felmerült, hogy esetleg változtatni kell ezt-azt az amerikaiak ellen a taktikán, a szerkezeten. Látjátok már ennek a jeleit a kapitánytól?

Az egy teljesen más meccs lesz, mert szerintem fizikálisan az egyik legerősebb csapat a mezőnyben, ráadásul úszni is tudnak, vízilabdázni is. Nem lesz könnyű, de muszáj lesz rajtuk továbbmenni, ha jó eredményt akarunk elérni.

Gangl Edina a mérkőzést követően:

„Egy magabiztos győzelmet arattunk, kicsit feltüzeli a csapatot az elmúlt két vereség után ez a mai meccs. Ezt a lendületet szeretnénk továbbvinni a következő időszakra is, először az amerikaiak ellen. Az én lelkemnek is jót tett, hogy győzni tudtunk, örültem, hogy bemutatkozhattam a csapatban. Már a mai nap is kicsit arról szólt, hogy az amerikaiak elleni taktikát gyakoroljuk az edzéseken, ezt fogjuk folytatni, meglátjuk, hogy mire lesz elég, de úgy érzem, jók lehetünk.”


Eredmény – világbajnokság, nők, csoportmérkőzések, 3. forduló, D csoport

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 18–3 (5–1, 1–1, 7–0, 5–1)
Kazany, vezette:
Moller (argentin), Ivanovski (montenegrói)

Magyarország: Gangl – Kisteleki D. 3, Szücs, Takács, Keszthelyi 5, Bujka 6, Menczinger. Csere: Czigány, Antal 1, Illés 1, Tóth I. 2, Garda. Szövetségi kapitány: Merész András

Franciaország: Derenty – Millot, Bachelier, Sacre, Guillet 2, Barbieux, Tardy. Csere: Mahieu, Cesca, Bouloukbachi, Deschampt, Jaskova 1. Szövetségi kapitány: Filippios Sakellis

Emberelőnyből:
4/7, ill. 1/8
Kipontozódott: Mahieu (25. p.)
Vízilabda hírek
Női válogatott
kazan 2015
Merész András
kazany 2015