cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vb 2015: „Úgy játszottunk, ahogy szeretném, hogy játsszunk”

2015. július 27. 18:05

Elégedett kapitány, elégedett srácok: remekül sikerült a kazanyi világbajnoki nyitány a férfiválogatottnak. Reakciók a mérkőzést követően.

Ahogyan írtunk, a magyar válogatott 14-5-re verte Kazahsztánt a kazanyi világbajnokság férfitornájának első csoportkörében. Benedek Tibor így értékelt a meccs után:

„Jól kezdtünk, az egész meccsel meg vagyok elégedve. Amit kértem a játékosoktól azt betartották, elmondtam nekik, az nem a mi hibánk, hogy ilyen meccseket kell játszani, viszont úgy kell játszanunk, mintha ugyanolyan kemény csapatokkal állnánk szemben, mint néhány közvetlen ellenfelünk. Ezt a srácok abszolút megtették, 100 százalékosan játszottak. A 11-0-nál nem nagyon tudom jobban érzékeltetni, hogy elégedett vagyok.
 
Főleg a ritmussal, azzal, hogy felgyorsultunk, nagyon sokat lefordultunk, de a végén, amikor kellett koncentrálni, akkor nem kapkodtunk. Úgy játszottunk, ahogy szeretném, hogy játsszunk. Nagyon tetszik az aréna, nem lesz gond azzal, hogy felpörögjenek a játékosok, egyedül a nappal lesz probléma, lesznek olyan meccsidőpontok, amikor bezavarhat. Minél jobb helyezést érünk el, annál később játszunk a vb második felében, és annál kevesebb probléma lesz a nappal.”

Hosnyánszky Norbert a mérkőzést követően:

„Jól sikerült, jól indult a meccs. Előtte izgultam, és ez egy jó dolog. Hiszen mindenki tudja, nagy különbség van a két csapat között, de ha azt érzem, hogy izgulok, az azt jelenti, komolyan veszem. Ez látszódott mindenkin, főleg az elején, hogy komolyan vettük a meccset. Ezt jelzi az is, hogy lecserélték a kapusukat, aki nem rossz kapus, láttam már komolyan védeni. Az elején sokat gondolkodtam a meccsről, indulhatott volna nehezebben is, ha nem úgy állunk hozzá. Így könnyebb volt.”
 
Dabrowski Norbert a meccs után sietett a lelátóra Katona Norbert videóelemzőhöz - és közben így értékelt: „Ennél jobb csapat a kazah, csak mi az elején elléptünk, hamar kinyitottuk az ollót. Bementek a helyzetek, agresszívak voltunk, jól védekeztünk, Viktor jól védett, voltaképpen elvettük a kedvüket. Így kell elkezdeni egy világbajnokságot.”

Eredmény – férfiak, C csoport, 1. forduló:  

MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 14–5 (4–0, 3–0, 5–2, 2–3)
Kazany, vezette:
Peila (amerikai), Williams (új-zélandi)

Magyarország: Nagy V. – Gór-Nagy, Madaras, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Hárai 4. Csere: Erdélyi, Vámos, Hosnyánszky 2, Angyal 1, Bedő 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Kazahsztán: Fedorov – Gubarev 1, Axenov 1, Ushakov 2, Shmider, Koliadenko, Pekovich. Csere: Pilipenko, Shakenov, Ukumanov 1, Medvedev, Manafov. Szövetségi kapitány: Sergey Drozdov

Emberelőnyből:
6/13, ill. 3/12
Ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Erdélyi (26. p.), Gór-Nagy (30. p.), Axenov (31. p.)
 
További eredmények:

A csoportunkban:

Dél-Afrika-Argentína 10-6 (6-2, 1-2, 1-1, 2-1)
Gólszerzők:
E. Le Roux 3, P. Le Roux 3, Card, Badenhorst, Hock, De Carvalho, illetve Yanez 3, Veich 2, Bulgheroni

A csoport:

Horvátország-Kanada 12-7 (4-2, 6-2, 1-0, 1-3)
– A Kaposvárban szereplő Oliver Vikalo 1, az OSC játékosa, Kevin Graham szintén 1 gólt szerzett, játszott a debreceni Dusan Aleksic is egy rövid ideig a kapuban.

Brazília-Kína 9-9 (3-4, 2-1, 4-3, 1-0)

B csoport:

Görögország-Olaszország 11-10 (4-4, 2-1, 3-2, 2-3) – A mérkőzés egyik játékvezetője Kun György volt.
Egyesült Államok-Oroszország 7-6 (3-1, 1-1, 2-2, 1-1)
 
D csoport:

Szerbia-Montenegró 11-8 (2-1, 4-2, 3-4, 2-1)
– Milan Alekszics (Szolnok) 2, Stefan Mitrovics (Szolnok) és Milos Csuk (Eger) 1-1 gólt dobott, míg Drasko Brguljan (OSC) kettőt.
Japán-Ausztrália 4-10 (0-2, 2-2, 1-3, 1-3) – A Honvéd játékosa, Koji Takei egy gólt lőtt, míg a másik oldalon Aaron Younger (ősztől Szolnok) 2, Joel Swift (FTC) 1 gólt lőtt.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
kazan 2015
Férfi válogatott
Benedek Tibor
kazany 2015
kazany