cover image
Egyéb

Universiade: a lányok harmadik veresége

2015. július 7. 8:51

Tóth László csapata az amerikaiak ellen olykor biztatóan játszott, de megint kikapott, így az utolsó kör előtt nincs a legjobb helyzetben.

Az olaszok ellen 12-6-ra, az ausztrálokkal szemben 10-4-re kapott ki a női csapatunk Kvangdzsuban, ezzel a két kudarccal kellett beleállni az amerikaiak elleni mérkőzésbe.

Jól kezdtünk, Pengő Nikoletta két góljával 2-0-ra vezettünk, innen viszont négy amerikai gól következett, kétgólos előnyben voltak az első nyolc perc után. Próbált kapaszkodni a magyar válogatott, kapaszkodott is, a nagyszünet előtt 1:20-szal is csak egyetlen góllal vezettek az amerikaiak, akkor Gémes Alexa hozta közelebb a mieinket. Sajnos, azonnal válaszoltak, így nem csökkent a különbség.

A fordulás után aztán nőtt a különbség, igaz, egy Gémes-gólt érvénytelenítettek közben, így az utolsó negyed 2-0-s részsikere csak a kozmetikázásra volt elég. Ezzel együtt abból is lehet építkezni, kapott gól nélkül az amerikaiak ellen minden apró eredmény fontos.

Jamie Neushult nem fogjuk megszeretni, ő 6 gólt szerzett a mérkőzésen.

A magyar csapat a franciák ellen játssza utolsó csoportmeccsét, amennyiben azt megnyeri, még továbbléphet a csoportból.

Tóth László szövetségi kapitány értékelése:

„Harmadjára játszottunk egy szakmailag értékelhető meccset. Ehhez sajnos az is hozzátartozik, hogy több elkerülhető gólt is kaptunk, s ezt nem tudta elviselni a csapat. Sajnos, a ziccerek is rossz pillanatokban maradtak ki, amikor épp felzárkózhattunk volna. Egy szó mint száz, meg kell ragadnunk az utolsó szalmaszálat a franciák ellen, akik viszont szinte a teljes felnőtt csapatukkal vannak itt. Elég egy góllal nyernünk a továbbjutáshoz. De ahogy Korda Gyuri bácsi mondaná, amíg az utolsó lapot fel nem dobják, addig van esély...”

Eredmény – Universiade, nők, 3. csoportmeccs:

Magyarország-Egyesült Államok 8-10 (2-4, 3-3, 1-3, 2-0)


Magyarország:
Gundl – Pócsi, Pengő 3, Gémes 2, Polák 2, Farkas, Kövesdi 1. Csere: Takács, Kele, Vályi F., Zajácz, Ziegler. Szövetségi kapitány: Tóth László

Egyesült Államok: Stone – Jackovich 1, Johnson, Raney, Neushul 6, Klass 2, Cleary. Csere: Monaghan, Dudley, Papa, Chun, Berggren 1. Szövetségi kapitány: John Tanner

A másik mérkőzésen:

Olaszország-Ausztrália 7-9 (2-2, 2-3, 1-4, 2-0)

A másik csoportban:

Japán-Kanada 11-15 (2-4, 2-5, 2-3, 5-3)
Oroszország-Szerbia 16-10 (4-7, 7-1, 4-0, 1-2)

Július 8., szerda:

Magyarország-Franciaország (10 óra 30 – magyar idő szerint 3 óra 30)
 
-d-
Vízilabda hírek
universiade
kvangdzsu
tóth lászló