cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Magabiztos győzelem Szlovákia ellen

2015. július 3. 17:41

A jövő heti Vodafone-kupára, de még inkább a nyári, kazanyi világbajnokságra készülő magyar férfiválogatott Tatabányán Szlovákia ellen játszott hivatalos mérkőzést. Benedek Tibor legénysége határozott játékkal 14-5-re győzte le ellenfelét. Jöhet a jövő heti Vodafone-kupa!

A Világliga-6. helyezést követően a Margitszigeten folytatta felkészülését a magyar válogatott Keddtől edz újra a társaság, amelyben ugye már ott van a keretbe behívott Szivós Márton is. Az Eger világbajnoka – miképpen azt a kapitány előre jelezte is – Tatabányán nem húzott sapkát, rajta kívül Nagy Viktor, Madaras Norbert és Hárai Balázs pihen. Mindez azt jelenti, hogy 8-as sapkában ott melegít a többiek között – miután az All Star-Tabánya All Star felvezető parti véget ért – a 17 esztendős Nagy Ádám is, akinek első mérkőzése lehet a felnőtt válogatottban!

Kezdés 18 órakor!

1. NEGYED:

Ők hozzák el a labdát, de az első támadásukat kivédekezi a csapat. Odaát Varga Dániel kapufát lő.

Durik centerben ügyesen kerül helyzetbe, de Decker Attila nagyot véd, majd Bedő szerez labdát. Megvan az előny: a kontra során a középen üresen maradt Gór-Nagy Miklós céloz pontosan - 1-0.

watch?v=uXfhIXST0xs&feature=youtu.be Vízben Nagy Ádám, az újonc - sőt megtartja a centert! Az ellentámadásnál Varga Dénes villan - 2-0.

Remek védekezés, majd lejár a támadóidőnk - de visszakapjuk a labdát, mert szabálytalan az egyik szlovák. Vámos Márton lövése is beakad - 3-0.

Angyal jól védekezik a center ellen, megvan a labda! Hosnyánszky remek passzát Német Toni teszi be - 4-0.

A szlovákok kapufáig jutnak. Mi addig sem, majd fór nekik - Angyal áll ki. Famera lövését védi Decker, majd a blokk is jó. Mi támadást rontunk.

Decker ismét véd - Benedek Tibor időt kér. 1.12 van a negyedből. Rontunk, majd Decker jön ki jól a kapujából. A centerbejátszás nem jó, majd még egy rossz szlovák lövés - vége a negyednek.

deckiszlovak.JPG 2. NEGYED:

Szlovák kapufával indul. Remek akció végén Varga Dénes a fára lő. Német Toni kiáll, jó a védekezés, nem tudnak lőni! Bezzeg a mi 6-osunk! Hosnyánszky Norbert távolról lövi ki a hosszút - 5-0.

Újabb hátrány (most Nagy Ádám áll ki), Bundschuh lövését védi Decker. Varga Dénes ismét megrázza magát, lövése középről védhetetlen - 6-0.

Rossz pattintás után az ellentámadásnál az első fórunk - Erdélyi Balázs laza csuklóval lövi be - 7-0.

Újabb emberhátrányt védekezünk ki, de azután rontunk. Rossz szlovák lövés, majd eladjuk a labdát. Időt kérnek, 1.58 van hátra a negyedből. Varga Dániel szerel.

Manhercz Krisztián középről lő nagy gólt - 8-0.

Bruder középről nagyon eltalálja - 8-1.

Sokmozgásos támadás végén Erdélyi Balázson hiába lógnak ketten is, beteszi - 9-1.

Gólszerzőnk aztán jól blokkol hátul, ezzel ér véget a negyed.

3. NEGYED:

Hosnyánszky lövését fölé üti Hoferica, majd Varga Dénes elől szerzi meg a labdát. Szlovák kapufa után mi is fáig jutunk, majd emberhátrány (Gór-Nagy Miklós), de Decker a helyén. Megy a kontra, amelynek végén Bedő Kriszitán talál a kapuba - 10-1.

Decker ismét véd, majd Nagy Ádámot állítják ki - időt kérnek. Polovic lövését blokkolják a védőink. Bedő is "szállít" egy fórt, most mi kérünk időt. Vámos lövése lepattan a blokkról, amelyet Hosnyánszky Norbert szerez meg, és lő a kapuba - 11-1.

Famera szép gólt lő - 11-2.

Fór: szép megjátszás végén a falból Angyal Dániel húzza be 12-2.

Bruder szépít - 12-3.

Varga Dániel passza nem jó - 1.46 van hátra a negyedből.

Jó védekezés, majd fór: Erdélyi lövését védi a kapus. Decker is véd egyet - vége a negyednek.

4. NEGYED:

A kapunkba a tatabányai születésű Lévai Márton áll be. Rossz az első támadásunk, de hátul minden rendben, most Lávai fog meg egy húzást. Angyal bejátszása nem jó.

Hátul jól zár a retesz - kétszer egymás után. Vámos lövését védi a kapus. Famera lő gólt - 12-4.

Kolarik is betalál - 12-5.

Lejár a támadásidőnk, hátul Nagy Ádám blokkol. 3.16 van hátra. Német centerben lő, a kapus fölé üti a labdát - sarokdobás. Időt kér Benedek Tibor. Bedő Krisztián a támadóidő végén messziről ejt egyet - beesik a labda a kapuba - 13-5.

Jó a védekezés. 2.00 van hátra. Bedő Krisztián újra villan, megcsinálja a helyzetet, úgy tűnik, szereli a kapus, ám egy gyors mozdulat, és gól - 14-5.

Jó a védekezés megint. Fórban most hibázunk. 46 másodperc, időt kérnek. A támadásukat kivédekezzük, a blokkról lepattant lövés után sem jutnak gólig - vége a mérkőzésnek.

Benedek Tibor csapata magabiztos győzelmet aratott, és folytatja felkészülését a világbajnokságra. Ne feledjük, a jövő héten Vodafone-kupa a Margitszigeten, jönnek az olaszok, a spanyolok és az ausztrálok.
A kapitány értékelése a meccs után:

„Nekünk ez a mérkőzés azért volt fontos, hogy átálljunk a nagypályára, hiszen az teljesen más játékot igényel, fel kell venni ennek a ritmusát. Meg vagyok elégedve azzal, amit láttam, különösen a védekezésben nyújtottunk megfelelőt. Szeretnék gratulálni az újonc Nagy Ádámnak, aki egy félhivatalos mérkőzésen most először mutatkozott be a felnőtt-válogatottban. Egy nagyon tehetséges játékosnak tartom, aki nagyon jó vízilabdázó lehet, sőt, igazából már most is az. A csapat holnap egy intenzívebb úszásadagot teljesít, aztán tovább készülünk a Vodafone-kupára, az újabb felmérőre.”


Eredmény - Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Szlovákia 14-5 (4–0, 5–1, 3–2, 2–2)

Tatabánya, Gyémánt-fürdő, 1400 néző. Vezette: Molnár T., Kun Gy.
MAGYARORSZÁG: Decker A. – Gór-Nagy 1, Erdélyi 2, Vámos 1, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Bedő 3. Csere: Manhercz K. 1, Hosnyánszky 2, Angyal 1, Nagy Á., Német T. 1, Lévai (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
SZLOVÁKIA: Hoferico – Famera 2, Zatovic, Bundschuh, Durik, Koralik 1, Bruder 2. Csere: Balaz, Seman, Bielik, Ikac, Polovic. Szövetségi kapitány: Anonio Esteller
Gól – emberelőnyből: 3/5, ill. 0/6
Vízilabda hírek
Férfi válogatott